Alle bestanden

Uw zoekacties: Archief van de Stichting tot oprichting en instandhoudening ...
x2004 Archief van de Stichting tot oprichting en instandhoudening van Ziekenhuis- en Verpleeginrichtingen Ravenstein te Geldermalsen, 1945 - 1988
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

2004 Archief van de Stichting tot oprichting en instandhoudening van Ziekenhuis- en Verpleeginrichtingen Ravenstein te Geldermalsen, 1945 - 1988
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Inleiding
1.1. Stichting
1.2. Commissie voor het bejaardencentrum
1.3. Bestuurscommissie ingesteld door de gemeenteraad
2004 Archief van de Stichting tot oprichting en instandhoudening van Ziekenhuis- en Verpleeginrichtingen Ravenstein te Geldermalsen, 1945 - 1988
1. Inleiding
1.3. Bestuurscommissie ingesteld door de gemeenteraad
Datering:
1968-
Met ingang van 1 januari 1968 werd de exploitatie van het bejaardentehuis overgenomen door de gemeente Geldermalsen. Op 19 juni 1968 werd de bestuurscommissie, benoemd door de gemeenteraad, geïnstalleerd waarmee een eind kwam aan het beheer van het bejaardencentrum door de stichting. De leden van het stichtingsbestuur werden als commissielid benoemd met dezelfde zittingsduur als de gemeenteraadsleden. Deze commissie was ingesteld conform art. 252 van de gemeentewet, te beschouwen als tak van dienst.
Het archief van de bestuurscommissie is niet compleet. Zo ontbreken de notulen van de vergaderingen tussen 1975 en 1977 en zijn volgens een aantekening in de dossierinventaris van het archief van de gemeente Geldermalsen vanaf 1 januari 1978 nà 1979 geen originele verslagen meer ontvangen. Deze zouden bewaard worden door de administrateur van het bejaardencentrum. Met ingang van 1 maart 1980 had het bejaardencentrum een eigen administrateur die na een inwerkperiode alle werkzaamheden moest overnemen tot dan toe verricht door de administratie van de dienst gemeentewerken. Op 1 april 1979 waren de afdeling Centrale Administratie en de administratie van de dienst gemeentewerken van de gemeente Geldermalsen samengevoegd en sindsdien was de laatstgenoemde administratie contactafdeling voor de beheerscommissie "Ravestein" Op 23 januari 1980 besloot het college het secretariaat onder te brengen bij de beheerscommissie.
Met ingang van 1 maart 1987 werd de Stichting bejaardencentra "Geldermalsen" actief en op 2 maart werd het bestuur officieel geïnstalleerd. Hiermee kwam ook een officieel einde aan het beheer en exploitatie van het bejaardencentrum "Ravestein" te Geldermalsen en vanaf 1986 het bejaardencentrum "Lingehof" te Beesd door de beheerscommissie bejaardencentra "Geldermalsen".
De omvang van het archief is 0,65 meter. Aan de openbaarheid zijn geen beperkingen gesteld.
Kenmerken
Datering:
1945 - 1988
Plaats:
Geldermalsen
Taal:
Nederlands
Dekking in tijd:
1945 - 1988
Verversingsgraad:
onregelmatig
Omvang in meters:
0,87
Openbaarheid:
onbeperkt
Gemeente:
Geldermalsen
Locatie:
Geldermalsen
Licentie:
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS