Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van de Gereformeerde Kerk Geldermalsen (II), (1888) ...
0744 Archief van de Gereformeerde Kerk Geldermalsen (II), (1888) ca.1950- 2007
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Toelichting
Blok 0744 omvat een deel van het archief van de Gereformeerde Kerk te Geldermalsen. De stukken dateren vooral van na 1950; er zijn maar weinig oudere stukken waaronder het doopboek 1888-1930. Het oudste deel van het archief met oudere stukken, vanaf de oprichting in 1888, treft u aan onder toegangsnummer 2228 (Gereformeerde Kerk te Geldermalsen I). Dit blok is echter nog niet (voorlopig) beschreven.

Kenmerken

Status toegang:
Eenvoudige toegang / plaatsingslijst
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Aan de openbaarheid zijn beperkingen gesteld. Stukken jonger dan 50 jaar zijn beperkt openbaar. Inzage kan ook beperkt zijn als stukken gevoelige of bijzondere persoonsgegevens bevatten van - mogelijk - nog levende personen.
Omvang in meters:
7