Alle bestanden

Uw zoekacties: Archief van de familie Dorresteijn als beheerder van de boer...
x0376 Archief van de familie Dorresteijn als beheerder van de boerderij Zoelen te Zoelen en van de goederen van jhr. Carel, Willem en Johan van Vredenburch (Boerderij Völcker van Soelen) , 1887 - 1945
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

0376 Archief van de familie Dorresteijn als beheerder van de boerderij Zoelen te Zoelen en van de goederen van jhr. Carel, Willem en Johan van Vredenburch (Boerderij Völcker van Soelen) , 1887 - 1945
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
1.1. Geschiedenis van de beheerde goederen
1.2. Archief
0376 Archief van de familie Dorresteijn als beheerder van de boerderij Zoelen te Zoelen en van de goederen van jhr. Carel, Willem en Johan van Vredenburch (Boerderij Völcker van Soelen) , 1887 - 1945
1. Inleiding
1.2.
Archief
Het archief is in januari 2002 in bewaring gegeven door mevrouw M. de Rooij te Tiel. Haar echtgenoot was een neefje van Teun Dorresteijn, die volgens haar zeggen beheerder of rentmeester was van deze boerderij. De eigenaar was Völcker.
Het bestaat uit een zevental delen en de daarin aangetroffen losse stukken. De delen omvatten enerzijds de boekhouding met betrekking tot het beheer van de boerderij, anderzijds het beheer van onroerende goederen van de drie jonkheren van Vredenburch. De losse stukken hebben alle betrekking op de boerderij van Völcker van Soelen.
Na afronding van de inventarisatie is in juni 2002 nog een aanvulling op het archief gekomen, bestaande uit enkele kranten en een collectie foto's. Deze laatste waren gelukkig in veel gevallen voorzien van aantekeningen.
In februari 2015 is opnieuw een aanvulling ontvangen, ditmaal van mevr. C. Broere-de Rooij. Deze schenking omvat o.a. administratie van de landgoederen, foto's en persoonlijke stukken van de familie Völcker en Dorresteijn. Deze aanvulling betreft de inventarisnummers vanaf 49.
1.3. Literatuur
Kenmerken
Datering:
1887 - 1945
Plaats:
Zoelen
Taal:
Nederlands
Verversingsgraad:
onregelmatig
Dekking in tijd:
1887 - 1945
Omvang in meters:
0,40
Openbaarheid:
onbeperkt
Toegangstitel:
P. Huismans, Inventaris van het archief van de familie Dorresteijn als beheerders van de boerderij van Volcker van Soelen te Zoelen en onroerende goederen van jhr. Carel, Willem en Johan van Vredenburch
Gemeente:
Buren
Locatie:
Zoelen
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS