Archieven

 

Your search: Image database
Image database
Filter: Heesseltx
beacon
152  images
 
 
Geen afbeelding
39027  Corsobank en zonnewijzer gemeentelijke monumenten. In 1964 behaalde de corsovereniging Varik/Heesselt de eerste prijs met lof van de jury op het derde fruitcorso in Tiel. Daarvoor kreeg de vereniging behalve een beker en een wisselbeker ook nog een fraaie bank. Die staat nu bij de kerk in Heesselt. De Stichting Monumenten Neerijnen greep het jubileum van de bank aan om het college van B & W te vragen de bank de status van gemeentelijk monument te geven. In 1962 won Varik/Heesselt ook al een eerste prijs en een ereprijs. Toen kwam er een zonnewijzer voor het toenmalige gemeentehuis te staan. Beide siervoorwerpen staan sinds 12 oktober 2004 op de lijst van gemeentelijke monumenten. Varik/Heesselt haalde van 1962 tot 1966 vijf keer achter elkaar de eerste prijs. Ontwerper van de bekroonde wagens was Cees de Wit. “Ik ben tussen de groenten en het fruit geboren, de meeste ontwerpers zijn geen Betuwnaren. Zij kennen de produkten niet,‿ zo verklaarde hij zijn succes. De zonnewijzer werd in 1962 gewonnen met de wagen “Met de tuinbouw naar de top‿. Voor de corsobank reed de corsovereniging met de wagen “Biedermeierstijl‿ langs het parcours. Op de wagen stond een enorme mand met allerlei soorten kolen en wortelen, en natuurlijk ook andere groenten en fruit. Op de bank staan een appel en een peer afgebeeld. Het woord ’corso’ en het jaartal 1964 op de bank geven de herkomst ervan aan. Aardig is dat het wapen van de gemeente Varik/Heesselt herinnert aan de tijd van voor de gemeentelijke herindeling..
Info
Click on the image for more information
Geen afbeelding
39026  Corsobank en zonnewijzer gemeentelijke monumenten. In 1964 behaalde de corsovereniging Varik/Heesselt de eerste prijs met lof van de jury op het derde fruitcorso in Tiel. Daarvoor kreeg de vereniging behalve een beker en een wisselbeker ook nog een fraaie bank. Die staat nu bij de kerk in Heesselt. De Stichting Monumenten Neerijnen greep het jubileum van de bank aan om het college van B & W te vragen de bank de status van gemeentelijk monument te geven. In 1962 won Varik/Heesselt ook al een eerste prijs en een ereprijs. Toen kwam er een zonnewijzer voor het toenmalige gemeentehuis te staan. Beide siervoorwerpen staan sinds 12 oktober 2004 op de lijst van gemeentelijke monumenten. Varik/Heesselt haalde van 1962 tot 1966 vijf keer achter elkaar de eerste prijs. Ontwerper van de bekroonde wagens was Cees de Wit. “Ik ben tussen de groenten en het fruit geboren, de meeste ontwerpers zijn geen Betuwnaren. Zij kennen de produkten niet,‿ zo verklaarde hij zijn succes. De zonnewijzer werd in 1962 gewonnen met de wagen “Met de tuinbouw naar de top‿. Voor de corsobank reed de corsovereniging met de wagen “Biedermeierstijl‿ langs het parcours. Op de wagen stond een enorme mand met allerlei soorten kolen en wortelen, en natuurlijk ook andere groenten en fruit. Op de bank staan een appel en een peer afgebeeld. Het woord ’corso’ en het jaartal 1964 op de bank geven de herkomst ervan aan. Aardig is dat het wapen van de gemeente Varik/Heesselt herinnert aan de tijd van voor de gemeentelijke herindeling..
Info
Click on the image for more information
Geen afbeelding
39025  Corsobank en zonnewijzer gemeentelijke monumenten. In 1964 behaalde de corsovereniging Varik/Heesselt de eerste prijs met lof van de jury op het derde fruitcorso in Tiel. Daarvoor kreeg de vereniging behalve een beker en een wisselbeker ook nog een fraaie bank. Die staat nu bij de kerk in Heesselt. De Stichting Monumenten Neerijnen greep het jubileum van de bank aan om het college van B & W te vragen de bank de status van gemeentelijk monument te geven. In 1962 won Varik/Heesselt ook al een eerste prijs en een ereprijs. Toen kwam er een zonnewijzer voor het toenmalige gemeentehuis te staan. Beide siervoorwerpen staan sinds 12 oktober 2004 op de lijst van gemeentelijke monumenten. Varik/Heesselt haalde van 1962 tot 1966 vijf keer achter elkaar de eerste prijs. Ontwerper van de bekroonde wagens was Cees de Wit. “Ik ben tussen de groenten en het fruit geboren, de meeste ontwerpers zijn geen Betuwnaren. Zij kennen de produkten niet,‿ zo verklaarde hij zijn succes. De zonnewijzer werd in 1962 gewonnen met de wagen “Met de tuinbouw naar de top‿. Voor de corsobank reed de corsovereniging met de wagen “Biedermeierstijl‿ langs het parcours. Op de wagen stond een enorme mand met allerlei soorten kolen en wortelen, en natuurlijk ook andere groenten en fruit. Op de bank staan een appel en een peer afgebeeld. Het woord ’corso’ en het jaartal 1964 op de bank geven de herkomst ervan aan. Aardig is dat het wapen van de gemeente Varik/Heesselt herinnert aan de tijd van voor de gemeentelijke herindeling..
Info
Click on the image for more information
Geen afbeelding
30200  Heesselt, 30juli 2009.Natuur rondom de zgn Politieput in de uiterwaarden aan de Waal omdat vroeger daar politiehonden oefenden..
Info
Click on the image for more information
Geen afbeelding
30199  Heesselt, 30juli 2009.Natuur rondom de zgn Politieput in de uiterwaarden aan de Waal omdat vroeger daar politiehonden oefenden..
Info
Click on the image for more information
Geen afbeelding
30198  Heesselt, 30juli 2009.Natuur rondom de zgn Politieput in de uiterwaarden aan de Waal omdat vroeger daar politiehonden oefenden..
Info
Click on the image for more information
Geen afbeelding
30197  Heesselt, 30juli 2009.Natuur rondom de zgn Politieput in de uiterwaarden aan de Waal omdat vroeger daar politiehonden oefenden..
Info
Click on the image for more information
Geen afbeelding
30196  Heesselt, 30juli 2009.Natuur rondom de zgn Politieput in de uiterwaarden aan de Waal omdat vroeger daar politiehonden oefenden..
Info
Click on the image for more information
Geen afbeelding
30195  Heesselt, 30juli 2009.Robbin Stappershoef (Opijnen) en Geert van der Plaat (Tuil) aan het vissen in de zgn Politieput in de uiterwaarden aan de Waal omdat vroeger daar politiehonden oefenden..
Info
Click on the image for more information
Geen afbeelding
27492  Hoewel nog grijs en weinig voorjaar heeft dit ooievaars echtpaar weer beslag gelegd op hun nest langs de Waalbandijk en af en toe op de vleugels om wat voedsel te vergaren. .
Info
Click on the image for more information
Geen afbeelding
27491  Hoewel nog grijs en weinig voorjaar heeft dit ooievaars echtpaar weer beslag gelegd op hun nest langs de Waalbandijk en af en toe op de vleugels om wat voedsel te vergaren. .
Info
Click on the image for more information
Geen afbeelding
27490  Hoewel nog grijs en weinig voorjaar heeft dit ooievaars echtpaar weer beslag gelegd op hun nest langs de Waalbandijk en af en toe op de vleugels om wat voedsel te vergaren. .
Info
Click on the image for more information