Archieven

 

Beeldbank

Let op: een deel van de fotocollectie is alleen digitaal ter inzage op onze studiezaal. Dit komt door beperkingen vanwege wet- en regelgeving.

 
 

Zoeken in de beeldbank

Voordat je gaat zoeken in de beeldbank, raden wij je aan om de pagina te lezen over bronnen in de beeldbank: https://regionaalarchiefrivierenland.nl/beeldmateriaal.

Uitgebreide hulp bij het zoeken, vind je op https://regionaalarchiefrivierenland.nl/hulp-bij-zoeken   

Eenvoudig zoeken
In de bovenste groene balk zie je een zoekveld ‘Alle velden’. Hier kun je trefwoorden invullen waarop je zoekt in alle beschrijvingsvelden van alle collecties. Je kunt hier bijvoorbeeld zoeken op persoonsnaam, plaatsnaam en trefwoord. 

Wildcards kunnen het zoeken makkelijker maken. De meest gebruikte wildcards zijn:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoek je naar woorden die op elkaar lijken.

Kun je niet vinden wat je zoekt, dan betekent dat nog niet altijd dat we het niet hebben. Neem dan contact op met onze studiezaal! 0344 612 230 of https://regionaalarchiefrivierenland.nl/vraag-over-archiefonderzoek

Uitgebreid zoeken
Klik op de knop ‘Uitgebreid zoeken’ aan de rechterkant en er opent een extra zoekvenster. In dit venster vind je de velden ‘Maker’ en ’Periode’

Filters
Je kunt de zoekresultaten ook beperken door de filters te gebruiken in de groene balk onder het zoekveld ‘Alle Velden’. De filters zijn: ‘Soort’, ‘Gedigitaliseerde afbeelding’, ‘Plaatsnaam’, ‘Straatnaam’ en ‘Maker’.

Zoekresultaten
Als je alle zoekcriteria hebt bepaald, klik je op de knop ‘Zoek’. Je kunt de zoekresultaten oplopend of aflopend sorteren op bestandsnaam, datering of laatste wijziging.

Filter: Voorwerpx
beacon
414  afbeeldingen
 
 
 
 
Inventaris
2. Stukken betreffende afzonderlijke onderwerpen
2.10. Documentatie
Voorwerp
360 Bronzen plaquette met portret en profil in reliëf van Koningin Juliana, aan de bovenzijde een kroon, aan de onderzijde een banderol met tekst 'JULIANA REGINA', afkomstig van metaalwarenfabriek Daalderop te Tiel.
Datering:
1951
Titel:
Juliana Regina
Datering:
1951
Plaats:
Tiel
Vervaardiger:
Pieter StarreveldKoninklijke Begeer
Materiaal:
Brons
Notabene:
De door kunstenaar Pieter Starreveld gemaakte wandplaquette werd in 1951 verkocht door Koninklijke Begeer, en was bestemd voor overheidsgebouwen, fabrieken, ontvangstruimtes e.d.
Herkomst:
Metaalwarenfabriek Daalderop te Tiel.
 
 
 
 
 
Catalogus
Voorwerpen
Voorwerp
2 Camera voor het vervaardigen van View-master stereofoto's
Datering:
1952-1955
Titel:
View-master Personal Stereo Camera
Datering:
1952-1955
Vervaardiger:
Sawyer's, Inc.
Materiaal:
Metaal, glas
Notabene:
Gebruikt door Pieter Kooistra (1922-1998). Met de camera konden per 35mm rolletje 69 paren stereofoto's worden gemaakt, om na montage op schijfjes met een bijbehorende projector (1441-1) te projecteren. In leren foudraal en met twee close-up opzetstukken, tevens in leren foudralen.
 
 
 
 
 
Catalogus
Voorwerpen
Voorwerp
1 Projector voor View-Master stereofoto's
Datering:
[1950-1960]
Titel:
View-Master Stereo-matic "500"
Datering:
[1950-1960]
Vervaardiger:
Sawyer's, Inc.
Materiaal:
Metaal, glas
Notabene:
Gebruikt door kunstenaar Pieter Kooistra (1922-1998) voor het vertonen van stereofoto's gemaakt met de bijbehorende camera (1441-2). Met losse lamp en gebruiksaanwijzing in envelop.
 
 
 
 
 
2. Inventaris
2.1 Stukken van de afdeling Ophemert / Zennewijnen
Voorwerp
141 Nationale feestrok of bevrijdingsrok, gemaakt van diverse lapjes stof, met daarop geborduurd de data van de diverse bijeenkomsten 1947-1948
Datering:
27 april 1947
Titel:
Nationale feestrok
Datering:
27 april 1947
Plaats:
Ophemert, Zennewijnen
Vervaardiger:
Onbekend
Materiaal:
Textiel
Notabene:
De Nationale feestrok was een idee van Mies Boissevain – Van Lennep (1896-1965). Zij riep na de bevrijding alle vrouwen in Nederland op om een rok te maken van oude lapjes en restjes stof uit de oorlog, en daarin persoonlijke herinneringen te verwerken. Officiële Nationale feestrokken dienden geregistreerd te worden en kregen vervolgens een stempel.