Archieven

 

3100 Archief van de (buiten)polder Heerewaarden, 1684 - 1969
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Geschiedenis
2. Het archief
Inventaris
2. Stukken betreffende afzonderlijke onderwerpen
2.2. Taakuitvoering
2.2.1. Zorg voor waterkeringen
34 Vonnis van het gerecht van Heerewaarden houdende goedkeuring van hetgeen de richter van Heerewaarden heeft gedaan in zake de krib tegenover de kop van de Voorn aan de noordzijde van de Waal aan de uiterwaarden van het Stift Zennewijnen aangelegd, met machtiging van de richter en de schout van Heerewaarden om zich namens de geërfden daarover te wenden tot de Gelderse Rekenkamer, 1794
3100 Archief van de (buiten)polder Heerewaarden, 1684 - 1969
Inventaris
2. Stukken betreffende afzonderlijke onderwerpen
2.2. Taakuitvoering
2.2.1. Zorg voor waterkeringen
34
Vonnis van het gerecht van Heerewaarden houdende goedkeuring van hetgeen de richter van Heerewaarden heeft gedaan in zake de krib tegenover de kop van de Voorn aan de noordzijde van de Waal aan de uiterwaarden van het Stift Zennewijnen aangelegd, met machtiging van de richter en de schout van Heerewaarden om zich namens de geërfden daarover te wenden tot de Gelderse Rekenkamer, 1794
Datering:
1794
Omvang:
1 stuk

Kenmerken

Datering:
1684 - 1969
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Omvang in meters:
10