Archieven

 

0155 Archief van de Koninklijke Maatschappij De Betuwe te Tiel, (1873) 1888 - 1987 (1993)
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Identificatie
2. Context
3. Inhoud en structuur
4. Voorwaarde voor raadpleging en gebruik
5. Verwant materiaal
6. Aantekeningen
7. Beschrijvingsbeheer
8. Bijlagen bij de inleiding
Inventaris
1. Archief van de Koninklijke Maatschappij De Betuwe N.V.
1.2. Stukken betreffende afzonderlijke onderwerpen
1.2.3. Bedrijfsmiddelen
1.2.3.3. Kartels en lidmaatschappen
1.2.3.3.3. Vereniging der Nederlandse Groenten- en Fruitverwerkende Industrie
0155 Archief van de Koninklijke Maatschappij De Betuwe te Tiel, (1873) 1888 - 1987 (1993)
Inventaris
1. Archief van de Koninklijke Maatschappij De Betuwe N.V.
1.2. Stukken betreffende afzonderlijke onderwerpen
1.2.3. Bedrijfsmiddelen
1.2.3.3. Kartels en lidmaatschappen
1.2.3.3.3.
Vereniging der Nederlandse Groenten- en Fruitverwerkende Industrie
NB:
Er zijn 13 secties die voor De Betuwe van belang waren.
Sectie 1: Groetenconserven.
Sectie 2: Tomatenproducten.
Sectie 3: Tafelzuren.
Sectie 11: Diepgevroren groenten en fruit.
Sectie 12: Vruchtenpulp.
Sectie 13: Jams en geleien.
Sectie 14: Vruchtenconserven.
Sectie 16: Appelstroop.
Sectie 17: Vruchtensappen- en sausen.
Sectie 18: Zoete Most en appelsap.
Sectie 19: Vruchtenwijn.
Sectie 20: Nederlandse druivenwijn.
Sectie 22: Gevroren halffabrikaat.
Deze onderverdeling is van toepassing op inv. nrs. 1613-1798.

Kenmerken

Status toegang:
Toegang met onbewerkte aanvulling
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Aan de openbaarheid zijn geen beperkingen gesteld. Inzage kan echter beperkt zijn als stukken gevoelige of bijzondere persoonsgegevens bevatten van - mogelijk - nog levende personen.
Omvang in meters:
40,50
Geografische namen: