Archieven

 

Uw zoekacties: Collectie foto's en reproducties van Rochus David Timmer
Collectie foto's en reproducties van Rochus David Timmer
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Identificatie
2. Context
3. Inhoud en structuur
4. Voorwaarde voor gebruik en publicatie
5. Verwant materiaal
6. Aantekeningen
7. Beschrijvingsbeheer
8. Bijlagen bij de inleiding
Catalogus
Ringmappen met foto's
Tricht, map 1.
2491 Huize "Het Hof" Na de verbouwingl. In 1910 door bewoner De Jong van Rodenburg geheel verbouwd. De vijver op de voorgrond werd circa 1917 gedempt met afvalgrond van de suikerfabriek te Geldermalsen. Het huis werd bewoond door C.M.G. van Rossum, directeur van genoemde fabriek.

De omvang van het goed uit een acte van transport uit 1804 luidt:
"De Huysinge en Hofstad van outs genaemd het Hoff, met desselfs agterhuuys, Berg en Verdere getimmerde en al wat daar op en van aard en nagelvast is mitsgaders desselfs Thuynen of waterhooven Gragten Griendingen en bepootingen, mitsgaders de daer bij hoorende ongeveer zeven hond Bouwland thans met rogge besaijt en verder wat daer bij hoorende is, alles staende en aan den anderen gelegen in of bij den Dorpen van Trigt, Lande van Buuren bij de Rievier de Linge alwaar west de gemeente straet, zuijden de Lingedijk, oost de Wetering of Molevliet en Noorden Roelof van Gelderen ofte wie verder met regt, alsmede nog een dubbele Bank of gestoelte staende in de Kerk van Trigt, tot of aan voorz. Huyzinge het Hoff gehoorende zijn. Zijnde voorz. goed belast met een Jaerlijkse thyeijns aan de Kerk van Trigt tot tien stuyvers en twaelf penningen mitsgadershet maeken en onderhouden van den Lingendijk en Sandpad van outs aan voorz. goederen gehoorende. Alsmede men den last van overwegen van de Buurmalsense sluys, nae de plaets daar de Hooge Spijkse watermoolen thans is staende, ingevolge acte van acoord dato 19 Maert 1598 ten behoeven van 't gemeenne Land van Buurmalsen, verders vrij allodiaal. "
Erfgoedstuk
2553 Veerhuis
Erfgoedstuk
1534 Collectie foto's en reproducties van Rochus David Timmer
Catalogus
Ringmappen met foto's
Tricht, map 1.
2553
Veerhuis
Erfgoedstuk
Datering:
2005
Formaat in mm:
15x10 cm

Kenmerken

Datering:
1900-2010
Titel:
Collectie foto's en reproducties van Rochus David Timmer
Opmerkingen:
Niet opvraagbaar.