Archieven

 

Uw zoekacties: Collectie foto's en reproducties van Rochus David Timmer
Collectie foto's en reproducties van Rochus David Timmer
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Identificatie
2. Context
3. Inhoud en structuur
4. Voorwaarde voor gebruik en publicatie
5. Verwant materiaal
6. Aantekeningen
7. Beschrijvingsbeheer
8. Bijlagen bij de inleiding
Catalogus
Ringmappen met foto's
Geldermalsen, map 12
1523 Rijksstraatweg Een ingekleurde prentbriefkaart die kort na 1900 werd uitgegeven, In het eerste pand links woonde G.A.van Brenk die manufacturier en kleermaker was. Daarna had hier G.Vlug zijn handel in ijzerwaren. Vervolgens kwamen in hetzelfde pand de groentezaken van achtereenvolgens Klop, Van de Linde, Buunders en Hakkert. Ernaast had C.van Hingsbergen een boekhandel. Hij werd opgevolgd door P.B.Hoogstaden. Dan het pand van stoffeerder Joh.Flier. Hier was later de Bank van Huydecoper en Van Dielen gevestigd. Van 1924 tot 1934 had M.Weesjes hier een groentezaak. Hij werd depothouder van Albert Heijn. Op de hoek van de Geldersestraat het grote pand van B.H.Hendriks, dat in 1892 gebouwd werd. Rechts van de Geldersestraat de schoenenzaak van Stam? die werd opgevolgd door Van den Berg.
1534 Collectie foto's en reproducties van Rochus David Timmer
Catalogus
Ringmappen met foto's
Geldermalsen, map 12
1523
Rijksstraatweg Een ingekleurde prentbriefkaart die kort na 1900 werd uitgegeven, In het eerste pand links woonde G.A.van Brenk die manufacturier en kleermaker was. Daarna had hier G.Vlug zijn handel in ijzerwaren. Vervolgens kwamen in hetzelfde pand de groentezaken van achtereenvolgens Klop, Van de Linde, Buunders en Hakkert. Ernaast had C.van Hingsbergen een boekhandel. Hij werd opgevolgd door P.B.Hoogstaden. Dan het pand van stoffeerder Joh.Flier. Hier was later de Bank van Huydecoper en Van Dielen gevestigd. Van 1924 tot 1934 had M.Weesjes hier een groentezaak. Hij werd depothouder van Albert Heijn. Op de hoek van de Geldersestraat het grote pand van B.H.Hendriks, dat in 1892 gebouwd werd. Rechts van de Geldersestraat de schoenenzaak van Stam? die werd opgevolgd door Van den Berg.
Datering:
Circa 1900
Formaat in mm:
14x9 cm
Opmerking:
Uitgave prentbriefkaart: C.van Hingsbergen, Geldermalsen. Algemeene Postvereeniging (Union postale universelle)

Kenmerken

Datering:
1900-2010
Titel:
Collectie foto's en reproducties van Rochus David Timmer
Opmerkingen:
Niet opvraagbaar.