Archieven

 

Uw zoekacties: Collectie Hagenaars (genealogische aantekeningen Ammerzoden)

3158 Collectie Hagenaars (genealogische aantekeningen Ammerzoden)

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
J.H. (Johannes Hermanus) Hagenaars o.f.m. werd geboren te Rotterdam op 30 oktober 1912. Hij was Rooms-Katholiek priester en verbleef als kapelaan op de pastorie in Ammerzoden. Hij vestigt zich daar vanuit Megen op 22 augustus 1945 en verbleef er tot dat hij op 15 december 1949 vertrok naar Gouda. Hij keerde er terug op 2 augustus 1966 vanuit Lieden en vertrok weer op 16 oktober 1967 naar Wijchen.
Hij was een amateur-genealoog, die zich ten doel had gesteld om de hele bevolking van Ammerzoden in kaart te brengen. Na zijn vertrek bleef hij veel contacten onderhouden in Ammerzoden en bleef hij tot in 1972 bezig met het onderzoek naar Ammerzodense geslachten. Een waardevol onderzoek, temeer daar de bevolkingsadministratie van de gemeente Ammerzoden in de Tweede Wereldoorlog verloren ging. Helaas is hij halverwege zijn werk blijven steken en de werkelijke waarde van de vele losse aantekeningen zal in de nabije toekomst moeten blijken bij nadere bestudering en gebruik door genealogen.
Nadere gegevens over Hagenaars en zijn genealogisch werk ontbreken vooralsnog. De collectie bestaat uit wat correspondentie en verder grotendeels min of meer uitgewerkte aantekeningen per familie.
De omvang van de collectie bedraagt 0,36 m1 (3 archiefdozen). Er zijn geen beperkende bepalingen gesteld aan de openbaarheid van de stukken.
J.J.A. Buylinckx, Zaltbommel 1996, aangevuld november 2008.
Inventaris
5 Genealogische aantekeningen over diverse families in Ammerzoden in (voornamelijk) het einde van de zeventiende eeuw, alfabetisch geordend, opgemaakt ca. 1966-1972
3158 Collectie Hagenaars (genealogische aantekeningen Ammerzoden)
Inventaris
5
Genealogische aantekeningen over diverse families in Ammerzoden in (voornamelijk) het einde van de zeventiende eeuw, alfabetisch geordend, opgemaakt ca. 1966-1972
Datering:
opgemaakt ca. 1966-1972
Omvang:
1 omslag
Kenmerken
Datering:
1949 - 1972
Plaats:
Ammerzoden
Gemeente:
Maasdriel
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS