Archieven

 

Uw zoekacties: Bibliotheek en documentatie
Bibliotheek en documentatie

Zoeken in de bibliotheek

Voordat je gaat zoeken in de bibliotheek, raden wij je aan om de pagina te lezen over bronnen in de bibliotheek: https://regionaalarchiefrivierenland.nl/boeken.

Uitgebreide hulp bij het zoeken, vind je op https://regionaalarchiefrivierenland.nl/hulp-bij-zoeken   

Eenvoudig zoeken
In de bovenste groene balk zie je een zoekveld ‘Alle velden’. Hier kun je trefwoorden invullen waarop je zoekt in alle beschrijvingsvelden in de bibliotheek en documentatiecollectie. Je kunt hier bijvoorbeeld zoeken op titel, auteur of trefwoord. 

Wildcards kunnen het zoeken makkelijker maken. De meest gebruikte wildcards zijn:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoek je naar woorden die op elkaar lijken.

Kun je niet vinden wat je zoekt, dan betekent dat nog niet altijd dat we het niet hebben. Neem dan contact op met onze studiezaal! 0344 612 230 of https://regionaalarchiefrivierenland.nl/vraag-over-archiefonderzoek

Uitgebreid zoeken
Klik op de knop ‘Uitgebreid zoeken’ aan de rechterkant en er opent een extra zoekvenster. In dit venster vind je de velden ‘Titel’, ‘Auteur’, ‘Plaats’ en ’Periode’.

Filters
Je kunt de zoekresultaten ook beperken door de filters te gebruiken in de groene balk onder het zoekveld ‘Alle Velden’. De filters zijn: ‘Soort’, ‘Collectie’ en ‘Gedigitaliseerde publicatie’.

Zoekresultaten
Als je alle zoekcriteria hebt bepaald, klik je op de knop ‘Zoek’. Je kunt de zoekresultaten oplopend of aflopend sorteren op titel, auteur of laatste wijziging.

beacon
2  zoekresultaten
 
 
 
 
Boek
10707 Biblia dat is de gantsche H. Schrifture vervattende alle de Canonijcke boecken des Ouden en des Nieuwen Testamenst (... enz.)
Titel:
Biblia dat is de gantsche H. Schrifture vervattende alle de Canonijcke boecken des Ouden en des Nieuwen Testamenst (... enz.)
Plaats van uitgave:
Leiden
Editie:
2e ongewijzigde druk
Jaar van uitgave:
1645
Notabene:
Statenbijbel met ingekleurd titelblad en vijf los toegevoegde ingekleurde kaarten van Claes Jansz. Visscher uit 1648. Inclusief registers en de Apocriefe Boeken. De bijbel is ook bekend als De Van Ravesteyn Bijbel, naar de drukker Paulus Aertsz. van Ravesteyn (geboren in 1586 of 1587, overleden in 1655)
Uitgever:
Weduwe en erfgenamen van Hillebrant Jacobsz van der Wouw
 
 
 
 
 
Artikel
793.2022 Het wapen van de familie van Balveren in de Betuwe
Auteur:
Jong, Ad. J. de
Aanvragen:
Wilt u dit Artikel aanvragen? Vraag dan het bovenliggende boek of tijdschrift aan.
Verschenen in:
De Baron, jrg. 5 (2022) nr. 3, p. 15-19.
Is onderdeel van: