Archieven

 

Uw zoekacties: Bibliotheek en documentatie

Bibliotheek en documentatie

Zoeken in de bibliotheek

Voordat je gaat zoeken in de bibliotheek, raden wij je aan om de pagina te lezen over bronnen in de bibliotheek: https://regionaalarchiefrivierenland.nl/boeken.

Uitgebreide hulp bij het zoeken, vind je op https://regionaalarchiefrivierenland.nl/hulp-bij-zoeken   

Eenvoudig zoeken
In de bovenste groene balk zie je een zoekveld ‘Alle velden’. Hier kun je trefwoorden invullen waarop je zoekt in alle beschrijvingsvelden in de bibliotheek en documentatiecollectie. Je kunt hier bijvoorbeeld zoeken op titel, auteur of trefwoord. 

Wildcards kunnen het zoeken makkelijker maken. De meest gebruikte wildcards zijn:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoek je naar woorden die op elkaar lijken.

Kun je niet vinden wat je zoekt, dan betekent dat nog niet altijd dat we het niet hebben. Neem dan contact op met onze studiezaal! 0344 612 230 of https://regionaalarchiefrivierenland.nl/vraag-over-archiefonderzoek

Uitgebreid zoeken
Klik op de knop ‘Uitgebreid zoeken’ aan de rechterkant en er opent een extra zoekvenster. In dit venster vind je de velden ‘Titel’, ‘Auteur’, ‘Plaats’ en ’Periode’.

Filters
Je kunt de zoekresultaten ook beperken door de filters te gebruiken in de groene balk onder het zoekveld ‘Alle Velden’. De filters zijn: ‘Soort’, ‘Collectie’ en ‘Gedigitaliseerde publicatie’.

Zoekresultaten
Als je alle zoekcriteria hebt bepaald, klik je op de knop ‘Zoek’. Je kunt de zoekresultaten oplopend of aflopend sorteren op titel, auteur of laatste wijziging.

beacon
 
 
Serie tijdschriften
198 Tabula Batavorum
Datering:
1974-1999
Titel:
Tabula Batavorum
NB:
Ontstaan uit het Mededelingenblad van de Historische Kring Kesteren en Omstreken. In 1974 verscheen het mededelingenblad voor het eerst onder de naam 'Tabula Batavorum'. In 1983 werd de Tabula een gezamenlijke uitgave van de Historische Kring Kesteren en Omstreken, de Historische Kring Oosterhout, Slijk-Ewijk en Omstreken, Afdeling 15 Midden- en West-Betuwe en Bommelerwaard van de Archeologische Werkgemeenschap Nederland, de Historische vereniging Marithaime, de Stichting Geschiedenis Gelders Rivierengebied en de Vereniging Oudheidkamer voor Tiel en omstreken. Vanaf 1984 tevens met Stichting Historische Kring Gente. - M.i.v. 1983 verschijnt het blad 3x per jaar. Alleen in 1990 2x.
- 1995, nr. 1 is een index op auteur, rubriek en geografische aanduidingen. - 1998 nr. 3 van is een afzonderlijke uitgave getiteld 'Wilhelmina kijken tussen de dijken'. - CD 10028 "Historische tijdschriften Gelders Rivierengebied' bevat de uitgaven van 1968 t.m.1999.
- Van de artikelen in het tijdschrift zijn algemene artikelen en verslagen van archeologische vondsten beperkt opgenomen.
- M.i.v. 2000 voortgezet als jaarboek onder de titel 'Terugblik'. Deze serie staat op de STUDIEZAAL (nr.1 Sz-Tb etc.)