Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van Stichting Sociale Zorg te Geldermalsen, 1960 - 1971

0667 Archief kadastrale bescheiden gemeente Tiel, 1832 - ca. 2000

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Toelichting
Deze toegang bevat de registers en bewaard gebleven kaarten die behoren tot de archieven van het gemeentebestuur van Tiel. De kadastrale gemeente Tiel omvat Tiel, Drumpt en Wadenoijen.
Het kadaster is ingevoerd in 1832. Voor meer informatie over Het Kadaster en de kadastrale bescheiden: Broncommentaren 3 : bronnen betreffende de registratie van onroerend goed in de negentiende en twintigste eeuw (P. Kruizinga: De kadastrale leggers en aanverwante bronnen 1812-1990. P. Kruizinga en S.E.M. van Doornmalen: De kadastrale kaart 1812-1990 ('s-Gravenhage 1997) In verband met gemeentelijke herindelingen is in 1956 de kadastrale gemeente Drumpt onderdeel geworden van de bestuurlijke gemeente Tiel. In 1978 kwam daar ook de kadastrale gemeente Wadenoijen bij. Voor de registers van de kadastrale gemeente Drumpt en Wadenoyen tot 1956 zie toegang 0049.
Inventaris

Kenmerken

Datering:
1832 - ca. 2000
Plaats:
Tiel
Taal:
Nederlands
Verversingsgraad:
onregelmatig
Dekking in tijd:
1832 - ca. 2000
Omvang in meters:
8
Openbaarheid:
Onbeperkt
Gemeente:
Tiel
Locatie:
Tiel
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.