Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van Stichting Sociale Zorg te Geldermalsen, 1960 - 1971

0826 Archief van het stadsbestuur van Culemborg, 1318 - 1813

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Identificatie
2. Context
3. Inhoud en structuur
4. Voorwaarde voor raadpleging en gebruik
5. Verwant materiaal
6. Aantekeningen
7. Beschrijvingsbeheer
8. Bijlagen bij de inleiding
Inventaris
2.6. Regestenlijst
R519 Geryt van Culemborch Melchiorszoon, richter, Geryt van Culemborch Hubertszoon, Willem Vinck, Bauwen Adriaenszoon en Henrick die Ruesch, schepenen te Culemborch, oorkonden, dat Goirdt Corneliszoon, Geryt Jan Symonszoon, Airnt Lambertzoon en Otken, weduwe van Cornelis Meuszoon, overgedragen hebben aan Gysbert Willem Jansz. ten behoeve van den Poth te Culemborch een huis aan de Achterstraet aldaar naast het convent van St Mariencroon.
a. Oorspr. (Inv. no. 1510) met de zegels der oorkonders in groene was. de eerste drie zwaar, de laatste drie licht geschonden.
b. Afschr. in Inv. no. 1452, fol. 54.
0826 Archief van het stadsbestuur van Culemborg, 1318 - 1813
2. Inventaris
2.6. Regestenlijst
R519
Geryt van Culemborch Melchiorszoon, richter, Geryt van Culemborch Hubertszoon, Willem Vinck, Bauwen Adriaenszoon en Henrick die Ruesch, schepenen te Culemborch, oorkonden, dat Goirdt Corneliszoon, Geryt Jan Symonszoon, Airnt Lambertzoon en Otken, weduwe van Cornelis Meuszoon, overgedragen hebben aan Gysbert Willem Jansz. ten behoeve van den Poth te Culemborch een huis aan de Achterstraet aldaar naast het convent van St Mariencroon.
a. Oorspr. (Inv. no. 1510) met de zegels der oorkonders in groene was. de eerste drie zwaar, de laatste drie licht geschonden.
b. Afschr. in Inv. no. 1452, fol. 54.
Datering:
1549 November 20

Kenmerken

Status toegang:
Definitieve toegang / toegang afgerond
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
40