Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van Stichting Sociale Zorg te Geldermalsen, 1960 - 1971
0826 Archief van het stadsbestuur van Culemborg, 1318 - 1813
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inventaris
2.6. Regestenlijst
362 Broeder Jan van Goch, prior, broeder Cornelis van Utrecht, broeder Jan van Haeften, broeder Jan van Stralen, broeder Willam van Hellu en gemeene broeders van het klooster Jherusalem te Culemborch beloven met toestemming van broeder Hieronimus van Broigel, provinciaal in Nederduytslant, aan Mr. Jan Hackert, vicaris in de St. Barbarakerk, en zijne broeders en zusters ten eeuwigen dage eene gezongen mis van Requiem te zullen celebreeren voor Anthonis Riquijnszoon en zijne vrouw Aleyt Jan Hackersdochter, waarvoor het klooster ontvangen zal een pacht van drie oude schilden 's jaars uit de helft van acht morgen land op Overzydelvelt, en een rente van twee goudguldens 's jaars uit een huis in de Molenstrait.
Afschr. in Inv. no. 1452, fol. 20.
0826 Archief van het stadsbestuur van Culemborg, 1318 - 1813
2. Inventaris
2.6. Regestenlijst
362
Broeder Jan van Goch, prior, broeder Cornelis van Utrecht, broeder Jan van Haeften, broeder Jan van Stralen, broeder Willam van Hellu en gemeene broeders van het klooster Jherusalem te Culemborch beloven met toestemming van broeder Hieronimus van Broigel, provinciaal in Nederduytslant, aan Mr. Jan Hackert, vicaris in de St. Barbarakerk, en zijne broeders en zusters ten eeuwigen dage eene gezongen mis van Requiem te zullen celebreeren voor Anthonis Riquijnszoon en zijne vrouw Aleyt Jan Hackersdochter, waarvoor het klooster ontvangen zal een pacht van drie oude schilden 's jaars uit de helft van acht morgen land op Overzydelvelt, en een rente van twee goudguldens 's jaars uit een huis in de Molenstrait.
Afschr. in Inv. no. 1452, fol. 20.
Datering:
1527 Juni 10
Kenmerken
Datering:
1318 - 1813
Plaats:
Culemborg
Opmerkingen:
Charters 99 - 302, 383 - 410 voorlopig niet beschikbaar (11-2013 NH). In het moederdossier zit een Ruilovereenkomst tussen de Staat der Nederlanden en de gemeente Culemborg waarin besloten is tot ruil van diverse archivalia aan te gaan. Ingevulde metadata zonder acquisitiestukken/overeenkomst.
Taal:
Nederlands
Verversingsgraad:
onregelmatig
Dekking in tijd:
1318 - 1813
Omvang in meters:
40
Openbaarheid:
Onbeperkt
Toegangstitel:
A.J. v.d. Ven, Het Oud-archief van de gemeente Culemborg (Utrecht 1938).
Gemeente:
Culemborg
Locatie:
Culemborg
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS