Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van Stichting Sociale Zorg te Geldermalsen, 1960 - 1971
0826 Archief van het stadsbestuur van Culemborg, 1318 - 1813
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Identificatie
2. Context
3. Inhoud en structuur
4. Voorwaarde voor raadpleging en gebruik
5. Verwant materiaal
6. Aantekeningen
7. Beschrijvingsbeheer
8. Bijlagen bij de inleiding
Inventaris
2.6. Regestenlijst
R362 Broeder Jan van Goch, prior, broeder Cornelis van Utrecht, broeder Jan van Haeften, broeder Jan van Stralen, broeder Willam van Hellu en gemeene broeders van het klooster Jherusalem te Culemborch beloven met toestemming van broeder Hieronimus van Broigel, provinciaal in Nederduytslant, aan Mr. Jan Hackert, vicaris in de St. Barbarakerk, en zijne broeders en zusters ten eeuwigen dage eene gezongen mis van Requiem te zullen celebreeren voor Anthonis Riquijnszoon en zijne vrouw Aleyt Jan Hackersdochter, waarvoor het klooster ontvangen zal een pacht van drie oude schilden 's jaars uit de helft van acht morgen land op Overzydelvelt, en een rente van twee goudguldens 's jaars uit een huis in de Molenstrait.
Afschr. in Inv. no. 1452, fol. 20.
0826 Archief van het stadsbestuur van Culemborg, 1318 - 1813
2. Inventaris
2.6. Regestenlijst
R362
Broeder Jan van Goch, prior, broeder Cornelis van Utrecht, broeder Jan van Haeften, broeder Jan van Stralen, broeder Willam van Hellu en gemeene broeders van het klooster Jherusalem te Culemborch beloven met toestemming van broeder Hieronimus van Broigel, provinciaal in Nederduytslant, aan Mr. Jan Hackert, vicaris in de St. Barbarakerk, en zijne broeders en zusters ten eeuwigen dage eene gezongen mis van Requiem te zullen celebreeren voor Anthonis Riquijnszoon en zijne vrouw Aleyt Jan Hackersdochter, waarvoor het klooster ontvangen zal een pacht van drie oude schilden 's jaars uit de helft van acht morgen land op Overzydelvelt, en een rente van twee goudguldens 's jaars uit een huis in de Molenstrait.
Afschr. in Inv. no. 1452, fol. 20.
Datering:
1527 Juni 10

Kenmerken

Status toegang:
Definitieve toegang / toegang afgerond
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
57