Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van Stichting Sociale Zorg te Geldermalsen, 1960 - 1971
0826 Archief van het stadsbestuur van Culemborg, 1318 - 1813
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Identificatie
2. Context
3. Inhoud en structuur
4. Voorwaarde voor raadpleging en gebruik
5. Verwant materiaal
6. Aantekeningen
7. Beschrijvingsbeheer
8. Bijlagen bij de inleiding
Inventaris
2.6. Regestenlijst
R356 Joost van Buren, richter, Dirck van Cothen, Joost Geritszoon, Roeloff Willemszoon en Herberen Willemszoon, schepenen te Culenborch, oorkonden, dat Aerntgen, weduwe van Goerdt Bartgenszoon, en Margriete, haar dochter, overgedragen hebben aan Jan Claeszoon en Oth van Cauwenhoven, kerkmeesters der St. Janskerk te Lanxmer binnen de Nystadt Culenborch, acht hont land onder Lancxmer.
Oorspr. (Inv. no. 777) met fragmenten van de zegels der eerste twee oorkonders in groene was. De zegels der overige drie oorkonders zijn verloren.
0826 Archief van het stadsbestuur van Culemborg, 1318 - 1813
2. Inventaris
2.6. Regestenlijst
R356
Joost van Buren, richter, Dirck van Cothen, Joost Geritszoon, Roeloff Willemszoon en Herberen Willemszoon, schepenen te Culenborch, oorkonden, dat Aerntgen, weduwe van Goerdt Bartgenszoon, en Margriete, haar dochter, overgedragen hebben aan Jan Claeszoon en Oth van Cauwenhoven, kerkmeesters der St. Janskerk te Lanxmer binnen de Nystadt Culenborch, acht hont land onder Lancxmer.
Oorspr. (Inv. no. 777) met fragmenten van de zegels der eerste twee oorkonders in groene was. De zegels der overige drie oorkonders zijn verloren.
Datering:
1524 Juni 21

Kenmerken

Status toegang:
Definitieve toegang / toegang afgerond
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
57