Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van Stichting Sociale Zorg te Geldermalsen, 1960 - 1971

0826 Archief van het stadsbestuur van Culemborg, 1318 - 1813

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Identificatie
2. Context
3. Inhoud en structuur
4. Voorwaarde voor raadpleging en gebruik
5. Verwant materiaal
6. Aantekeningen
7. Beschrijvingsbeheer
8. Bijlagen bij de inleiding
Inventaris
2.6. Regestenlijst
R204 Sweder van Esschensteyn, richter, Dyrck Coppier, Aernt die Man, Symon die Haen en Gysbert van Dichteren, schepenen te Culenborch, oorkonden, dat Gysbert Seryszoon heeft overgedragen, met toestemming van jonker Jaspar heer tot Culenborch, aan Geryt Coppier ten behoeve der kerk van St. Barbara een rente van zestien grooten 's jaars om olie te koopen en te branden voor het H. Sacrament, gaande uit een huis in de Goetberdinger straat.
Oorspr. (Inv, no. 621) met het zegel van den derden oorkonder, een fragment van het zegel van den eersten en het geschonden zegel van den vierden oorkonder in groene was. De zegels van den 2en en 5en oorkonder zijn verloren.
0826 Archief van het stadsbestuur van Culemborg, 1318 - 1813
2. Inventaris
2.6. Regestenlijst
R204
Sweder van Esschensteyn, richter, Dyrck Coppier, Aernt die Man, Symon die Haen en Gysbert van Dichteren, schepenen te Culenborch, oorkonden, dat Gysbert Seryszoon heeft overgedragen, met toestemming van jonker Jaspar heer tot Culenborch, aan Geryt Coppier ten behoeve der kerk van St. Barbara een rente van zestien grooten 's jaars om olie te koopen en te branden voor het H. Sacrament, gaande uit een huis in de Goetberdinger straat.
Oorspr. (Inv, no. 621) met het zegel van den derden oorkonder, een fragment van het zegel van den eersten en het geschonden zegel van den vierden oorkonder in groene was. De zegels van den 2en en 5en oorkonder zijn verloren.
Datering:
1482 November 30 [op Sunte Andries' dach apostoli]

Kenmerken

Status toegang:
Definitieve toegang / toegang afgerond
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
57