Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van Stichting Sociale Zorg te Geldermalsen, 1960 - 1971

0826 Archief van het stadsbestuur van Culemborg, 1318 - 1813

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inventaris
2.6. Regestenlijst
204 Sweder van Esschensteyn, richter, Dyrck Coppier, Aernt die Man, Symon die Haen en Gysbert van Dichteren, schepenen te Culenborch, oorkonden, dat Gysbert Seryszoon heeft overgedragen, met toestemming van jonker Jaspar heer tot Culenborch, aan Geryt Coppier ten behoeve der kerk van St. Barbara een rente van zestien grooten 's jaars om olie te koopen en te branden voor het H. Sacrament, gaande uit een huis in de Goetberdinger straat.
Oorspr. (Inv, no. 621) met het zegel van den derden oorkonder, een fragment van het zegel van den eersten en het geschonden zegel van den vierden oorkonder in groene was. De zegels van den 2en en 5en oorkonder zijn verloren.
0826 Archief van het stadsbestuur van Culemborg, 1318 - 1813
2. Inventaris
2.6. Regestenlijst
204
Sweder van Esschensteyn, richter, Dyrck Coppier, Aernt die Man, Symon die Haen en Gysbert van Dichteren, schepenen te Culenborch, oorkonden, dat Gysbert Seryszoon heeft overgedragen, met toestemming van jonker Jaspar heer tot Culenborch, aan Geryt Coppier ten behoeve der kerk van St. Barbara een rente van zestien grooten 's jaars om olie te koopen en te branden voor het H. Sacrament, gaande uit een huis in de Goetberdinger straat.
Oorspr. (Inv, no. 621) met het zegel van den derden oorkonder, een fragment van het zegel van den eersten en het geschonden zegel van den vierden oorkonder in groene was. De zegels van den 2en en 5en oorkonder zijn verloren.
Datering:
1482 November 30 [op Sunte Andries' dach apostoli]
Kenmerken
Datering:
1318 - 1813
Plaats:
Culemborg
Opmerkingen:
Charters 99 - 302, 383 - 410 voorlopig niet beschikbaar (11-2013 NH). In het moederdossier zit een Ruilovereenkomst tussen de Staat der Nederlanden en de gemeente Culemborg waarin besloten is tot ruil van diverse archivalia aan te gaan. Ingevulde metadata zonder acquisitiestukken/overeenkomst.
Taal:
Nederlands
Verversingsgraad:
onregelmatig
Dekking in tijd:
1318 - 1813
Omvang in meters:
40
Openbaarheid:
Onbeperkt
Toegangstitel:
A.J. v.d. Ven, Het Oud-archief van de gemeente Culemborg (Utrecht 1938).
Gemeente:
Culemborg
Locatie:
Culemborg
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS