Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van Stichting Sociale Zorg te Geldermalsen, 1960 - 1971

0826 Archief van het stadsbestuur van Culemborg, 1318 - 1813

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Identificatie
2. Context
3. Inhoud en structuur
4. Voorwaarde voor raadpleging en gebruik
5. Verwant materiaal
6. Aantekeningen
7. Beschrijvingsbeheer
8. Bijlagen bij de inleiding
Inventaris
2.6. Regestenlijst
R50 Johan van Ecke, richter te Culenborch, Lambert Zuermont, Lambert van der Weteringe, Willem Zuermont en Wouter van Overrijn Wouterszoon, schepenen, oorkonden, dat Willem Ockerszoon geschonken heeft aan Gheryt van Beesde Janszoon een rente van twee oude schilden 's jaars ten behoeve van de kerk te Culenborch voor het O.L. Vrouwe-lof, gaande uit een huis aan de Poirtstrate.
Oorspr. (Inv. no. 625) met het geschonden zegel van den eersten oorkonder in sporen van die der andere vier oorkonders, alles in groene was.
0826 Archief van het stadsbestuur van Culemborg, 1318 - 1813
2. Inventaris
2.6. Regestenlijst
R50
Johan van Ecke, richter te Culenborch, Lambert Zuermont, Lambert van der Weteringe, Willem Zuermont en Wouter van Overrijn Wouterszoon, schepenen, oorkonden, dat Willem Ockerszoon geschonken heeft aan Gheryt van Beesde Janszoon een rente van twee oude schilden 's jaars ten behoeve van de kerk te Culenborch voor het O.L. Vrouwe-lof, gaande uit een huis aan de Poirtstrate.
Oorspr. (Inv. no. 625) met het geschonden zegel van den eersten oorkonder in sporen van die der andere vier oorkonders, alles in groene was.
Datering:
1424 Februari 25 [op Sente Mathijs' dach apostel]

Kenmerken

Status toegang:
Definitieve toegang / toegang afgerond
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
57