Zoeken op deze website

Op de homepage

Hier wordt u meteen de mogelijkheid geboden om afzonderlijk in de vier hoofdbestanden te zoeken en door alle bestanden tegelijk. Met de link onder elk hoofdbestand 'Naar alle...' kunt u direct naar de betreffende database en kunt u een uitgebreider zoekvenster openen.

  • Alle bestanden. Hiermee zoekt u door alle bestanden tegelijk
  • Personen (database van geïndexeerde DTB-registers, akten Burgerlijke Stand, bevolkingsregisters, bouw- en hinderwetvergunningen en verschillende andere bronnen)
  • Kranten (database van lokale en regionale kranten en Zaltbommelse almanakken)
  • Beeldbank (datase van gedigitaliseerde kaarten, tekeningen, prenten, foto's, negatieven, films enzovoorts)
  • Archieven (database van toegangen op archieven, niet op de bibliotheek en documentatiecollecties!)

Via de zoekbalk

Op elke pagina van de website kunt u rechtsboven via 'Zoek' naar een zoekbalk. Het zoekvenster dat bovenaan op het scherm verschijnt biedt de mogelijkheid om te zoeken door alle bestanden tegelijk of door de teksten van webpagina's van deze website. U kunt hier ook via de link rechts in de zoekbalk 'Bekijk hier alle zoekbronnen', naar een pagina met verschillende zoekingangen gaan. Daaronder de vier hoofdbestanden, maar ook enkele specifieke toegangen, namelijk de bibliotheek, de geïndexeerde bouw- en hinderwetvergunningen, collectie borduurpatronen en het wapenalbum van de Bommelerwaard.

Boven de resultatenlijst van de vijf zoekingangen op de homepage en de afzonderlijke zoekingangen ziet u een blauw informatie-icoontje staan. Als u klikt op de link ernaast krijgt u nadere uitleg over de database en het zoeken.

Archieven.nl

De archieven en collecties van het Regionaal Archief Rivierenland zijn ook toegankelijk via de website Archieven.nl. In de rechterkolom van deze pagina kunt u een kort filmpje bekijken over archieven en archieven.nl. Via Archieven.nl zijn de toegangen van het Regionaal Archief Rivierenland ook beschikbaar op Archives Portal Europe, een Europees samenwerkingsverband. In de toekomst komen ook delen van de beeldcollectie van het archief ter beschikking op de Europese erfgoedwebsite Europeana.