Studiezaal

 

Gratis en zonder afspraak
Een bezoek aan onze studiezaal is gratis. U hoeft vooraf geen afspraak te maken. U bent van harte welkom op onze studiezaal op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 16.30 uur. Houdt u er rekening mee dat de depots na 16.00 uur gesloten zijn. Er kunnen dus na 16.00 uur geen stukken meer uit de depots worden gehaald. Het Regionaal Archief Rivierenland heeft geen avond- of weekendopenstelling.

Als u binnenkomt, meldt u zich bij de receptie. U ontvangt dan een bezoekerspas waarmee u stukken kunt aanvragen. Bij uw eerste bezoek vertellen we u ook wat onze huisregels zijn.

Wat vind ik op de studiezaal?
Op de studiezaal is altijd iemand aanwezig om u verder te helpen en uw vragen te beantwoorden. U kunt er originele stukken raadplegen die nog niet gedigitaliseerd zijn. Veel van de stukken die al wel gedigitaliseerd zijn, kunt u ook vanuit huis op onze website bekijken. Soms maken auteursrechten of privacyregels het online beschikbaar stellen van stukken echter onmogelijk. Op de studiezaal kunt u deze dan, al dan niet digitaal, inzien. Voor genealogisch onderzoek zijn veel bronnen gedigitaliseerd en online te raadplegen.

Bibliotheek
Op de studiezaal hebben we een bibiliotheek met historische naslagwerken en publicaties over de zevengemeenten (Buren, Culemborg, Neder-Betuwe, Maasdriel, Tiel, West Betuwe en Zaltbommel) en het Waterschap Rivierenland. Dit is maar een klein deel van de omvangrijke historische bibliotheek van het RAR. De andere werken kunt u aanvragen en inzien op de studiezaal. We lenen geen boeken uit.

Kopieën
U kunt kopieën laten maken door de studiezaalmedewerker. Ook mag u zelf foto's maken: zonder flitslicht en na toestemming van de studiezaalmedewerker. De tarieven voor kopieën en andere diensten vindt u in onze tariefregeling. De kopieën kunt u met pin afrekenen bij de studiezaalmedewerker.