7 september 2021

Stem je ook op Toen en Toekomst?

Het RAR heeft het project Toen en Toekomst ingestuurd voor de Gelderse Roos Prijs 2021 van Erfgoed Gelderland als voorbeeld van een project om in coronatijd in contact te blijven met het publiek. De inzending zit nu in de top 10 en de initiatiefnemers mogen op 1 oktober de jury gaan overtuigen!

Erfgoed Gelderland reikt op 1 oktober twee prijzen uit: een juryprijs en een publieksprijs. Wie de publieksprijs wint, dat bepaal jij. Breng daarom snel je stem uit!

Iedereen heeft een verhaal te vertellen. En al deze kennis gaat verloren als deze niet gedeeld wordt. Daarom sloegen verschillende organisaties uit Tiel, waaronder het RAR, de handen ineen voor het project ‘Toen en Toekomst’. Hierin brachten we nieuwsgierige jongeren – via videobellen - in contact met ouderen die graag hun verhaal deelden over vroeger. Daarna zochten de jongeren bij het RAR en in de omgeving meer informatie over de vertelde verhalen. Een paar van de verhalen werd uiteindelijk verwerkt tot schilderingen in de tunnels van rotonde de Berenkuil.