Recept: Rijstrand met kersen

1 L. melk, 150 G. (1 1/2 ons of 1 1/2 gewoon theekopje) rijst, 75 G. (5 afgestreken eetlepels) suiker, 1 stukje vanille of citroenschil, 1 blik kersen.

Breng de melk met de vanille of de citroenschil langzaam aan de kook; strooi er de goed gewasschen rijst in en laat die op een zeer zacht vuur tot een flink gebonden pap koken (bijna droog). Roer er de suiker door, neem er de vanille of de citroenschil uit en breng de rijst over in een met koud water omgespoelde rijstrand. Laat op een koele plaats de rijst koud en stijf worden, keer den rand om op een platten schotel en vul de binnenruimte met de uit het blik geschepte vruchten en hun sap. Presenteer als de ruimte binnen den rand niet groot genoeg is, de rest van de vruchten er afzonderlijk bij.

Anno 2015 is dit recept voor deze rubriek gemaakt. Hiervoor is 2 ons dessertrijst gebruikt (volgens het basisrecept van de gebruikte verpakking). De rest van de hoeveelheden van het recept zijn wel aangehouden. Een blik kersen van De Betuwe is niet meer in de winkel te koop, Hak bood uitkomst.... De smaak was goed en voedzaam...

Bron:
Heel wat anders - Heel wat beter! Mij De Betuwe / M. Wittop Koning
Toegang 0623, inventarisnummer 7587