17 december 2019

RAR schenkt opbrengst Zomertour aan Stichting Leergeld Westbetuwe

Kevin van Tuil overhandigt opbrengst zomertour RAR aan Jan Nolles van Stichting Leergeld WestbetuweHet RAR heeft de opbrengst van haar Zomertour, € 450,-,  geschonken aan Stichting Leergeld Westbetuwe. Jan Nolles (links op de foto), bestuurslid van de stichting, nam het geld in ontvangst van Kevin van Tuil van het RAR. 

Het RAR ging afgelopen zomer op Zomertour om zoveel mogelijk mensen te laten zien dat het archief bomvol verhalen en schatten zit. Kevin van Tuil: “Het archief is voor en van iedereen. Dat wilden we mensen gaan vertellen, maar vooral laten zien. We hebben een aantal drukbezochte locaties in ons werkgebied opgezocht. We stonden bijvoorbeeld bij Plus Giel Smits in Culemborg, de HEMA in Lienden en bij verzorgingshuis De Leyenstein in Kerkdriel. Mensen konden zich laten fotograferen voor een green screen, waarna we de foto in een oude ansichtkaart uit onze collectie fotoshopten. Die kaart kregen ze gratis mee. Het enige dat we vroegen was een vrijwillige donatie voor de Stichting Leergeld West Betuwe. We hebben zo ongeveer 200 mensen laten kennismaken met ons mooie archief.” 

Jan Nolles legt uit wat de Stichting doet: “Ons motto is ‘Nu meedoen is later meetellen’. Door kinderen te helpen met het kopen van bijvoorbeeld een fiets of een laptop of het betalen van een schoolreisje, zorgen we ervoor dat ze kunnen meedoen en het gevoel hebben dat ze er echt bijhoren. We helpen jaarlijks ruim 600 kinderen en met deze gift kunnen we er weer 2 extra helpen.”

Meer informatie over Stichting Leergeld Westbetuwe is te vinden op https://www.leergeld.nl/westbetuwe/