Overige doelgroepen

Ook voor volwassenen is er van alles te leren en te beleven bij het RAR. Wil je overleggen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Sylvia Dumont.  

Rondleidingen

Op verzoek geven we rondleidingen door ons archief. Per rondleiding kunnen maximaal 15 personen deelnemen, maar we kunnen meerdere groepen tegelijk rondleiden. Een rondleiding kost € 50,- per groep. Een rondleiding kun je met dit formulier aanvragen. Wij nemen vervolgens contact op om afspraken te maken.

Cursussen

Ben je bezig met een onderzoek naar je familie of woonomgeving en stuit je op oudere stukken die lastig te lezen zijn? Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en heb je hierbij kennis van oud schrift nodig? Of wil je gewoon een interessante nieuwe hobby beginnen?

Voor het lezen van teksten van vóór ca. 1750 moet je oud schrift kunnen lezen. De letters zijn moeilijk herkenbaar en er werden veel afkortingen gebruikt. Het is ook vaak lastig om te begrijpen wat de betekenis van een tekst is. In onze cursussen behandelen we daarom niet alleen het schrift, maar ook afkortingen, documentsoorten en de betekenis van teksten.

We verzorgen cursussen voor beginners en gevorderden. Op dit moment geven we geen cursussen. Houd voor actueel nieuws Facebook, Twitter en onze homepage in de gaten.

Hier vind je de lesteksten en oefenteksten van de laatste cursus Oud Schrift lezen.

Exposities

Er zijn regelmatig exposities bij het RAR. Kijk hier voor een actueel overzicht.

Stamboomcafé

Op elke tweede vrijdag van de maand is er van 14.00 tot 16.00 uur een stamboomcafé bij het RAR. Tijdens deze inloopbijeenkomst kun je vragen over genealogie stellen aan de leden van de afdeling Betuwe van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV). Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Kijk op de kalender voor het eerstvolgende stamboomcafé.

Lezingen

Er zijn ook regelmatig lezingen bij het RAR, onder meer van het natuurkundig genootschap Physica, de NGV en de Oudheidkamer Tiel. Kijk op de kalender voor actuele informatie!