Opening expositie FEEST! i.s.m. Kunstenaarsvereniging Werkplek

Voor de derde keer organiseren het Regionaal Archief Rivierenland en Kunstenaarsvereniging Werkplek een expositie in het gebouw van het archief. Niet geheel toevallig valt de opening van deze expositie in de feestmaand december want het thema voor deze samenwerking zijn de feesten in het Rivierengebied.

De vele feesten in het Rivierengebied vormen voor veel mensen elke keer terugkerende hoogtepunten. Te denken valt aan de paardenmarkt in Hedel, de Sint Maarten optochten in Zaltbommel, het fruitcorso en Appelpop in Tiel en de kunstmarkt in Buren. Maar ook kleine persoonlijke feesten als verjaardagen en trouwerijen hebben vaak het kenmerk van een feest.

In deze expositie tonen de deelnemende kunstenaars van Werkplek hun interpretatie van een feest. En hoe verrassend het ook klinkt, in de depots van het Regionaal Archief Rivierenland liggen veel feesten en resultaten van feesten opgeslagen. Het archief heeft bij de kunstwerken passende en soms verassende archiefstukken gezocht. Deze worden samen met het kunstwerk getoond. De deelnemende kunstenaars zijn: Adé Peters, Ance Dijk, Anja van Schijndel, Annelies van Sterkenburg, Ans van den Hurk, Claire Zoon, Eef de Graaf, Francisca Bongaerts, Heleen Wilke, Jeanette van Zanten, Jos Bregman, Lieke Smits, Mieke Vasse, Rob Reis en Rudy van Amersvoort.

De tentoonstelling zal op vrijdagmiddag 11 december geopend worden door Kees van Keulen, voorzitter van de Stichting Muziekstad Tiel – Appelpop.

De tentoonstelling is vanaf dinsdag 15 december tot en met vrijdag 12 februari 2016 gratis te bezoeken bij het Regionaal Archief Rivierenland. Vanwege de feestdagen is het RAR gesloten tijdens de kerstdagen, op donderdag 31 december en op vrijdag 1 januari.

11-12-2015