27 maart 2019

Nostalgische serie Ons Dorp van Omroep Gelderland krijgt vervolg

Met onder andere beelden van het RAR uit Poederoijen, Bruchem en Heerewaarden

De sfeervolle serie Ons Dorp gaat weer van start bij Omroep Gelderland. Kijkers kunnen van begin april tot en met begin juli weer genieten van de fraaie zwart-witbeelden uit de jaren vijftig en zestig. De door de firma Adolfs gemaakte impressies van Gelderse dorpen en kleine steden blijven boeien door “hoe eenvoudig en overzichtelijk het leven vroeger was”. 

Ook in deze reeks zijn er weer veel mooie momenten te zien in en om dorpen als Angerlo, Bruchem, Oene en Warnsveld. Alle regio's van de provincie komen aan bod, sommige films zijn al jaren niet meer vertoond of zijn pas onlangs opgedoken.

Alle plaatsen op een rij
Dit zijn alle Gelderse plaatsen die dit jaar in Ons Dorp te zien zullen zijn:

2 april: Angerlo 
9 april: Poederoijen 
16 april: Oene 
23 april: Bredevoort
30 april: Bruchem 
7 mei: Otterlo 
14 mei: Warnsveld
21 mei: Groessen
28 mei: Kootwijkerbroek
4 juni: Spankeren/Laag Soeren 
11 juni: Kilder 
18 juni: Vaassen 
25 juni: Heerewaarden
2 juli: Azewijn 
9 juli: Giesbeek

Bekijk de nieuwe uitzendingen
De uitzendingen van Ons Dorp zijn vanaf dinsdag 2 april iedere dinsdag te zien om 17.20 uur (daarna ieder uur herhaald) en eerder op de dag al op de Facebook-pagina van Omroep Gelderland. Alle uitzendingen, ook die van 2018, zijn terug te kijken via Uitzending Gemist. Meer informatie over de geschiedenis van onze dorpsfilms vind je op onze website.

De serie komt tot stand in samenwerking met het Gelders Archief, Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (ECAL), Regionaal Archief Rivierenland en de plaatselijke historische genootschappen.