Maatschappelijke stage

Een helpende hand

In het moderne gebouw van het Regionaal Archief Rivierenland (RAR) komen veel mensen die op zoek zijn naar de geschiedenis van hun familie, woonhuis of de plaats waar ze wonen. Ze zoeken in de studiezaal van het archief in de archieven. Daarnaast zoeken duizenden bezoekers elke week op onze website in de gedigitaliseerde bestanden.

Het RAR bewaart de archieven van 8 gemeenten in het Rivierenland, maar heeft ook archieven van allerlei kerken, verenigingen, bedrijven en personen. De oudste archieven zijn meer dan 700 jaar oud. Daarnaast bestaat de collectie uit computerbestanden, films, video's en foto’s.

Bij het RAR werken circa 25 mensen samen met veel vrijwilligers om deze archieven voor iedereen toegankelijk te maken. Hieraan kun jij tijdens je maatschappelijke stage je steentje bijdragen!

Mogelijke klussen:

  • Scannen van originele archiefstukken of foto’s in de professionele scanstraat, zodat deze op onze website zichtbaar zijn.
  • Indexeren van ansichtenboekjes, zodat deze informatie makkelijk vindbaar is.
  • Ompakken van archieven in kleinere pakken.
  • Assisteren van de uitleenmedewerkers; zorgen dat de bezoekers of de bode van de gemeenten de aangevraagde stukken krijgen.
  • Helpen bij de receptie met het ontvangen, informeren en begeleiden van bezoekers.
  • Helpen bij het voorbereiden van bijeenkomsten in het atrium
  • Assisteren bij PR-/marketingwerkzaamheden. Bijvoorbeeld door het maken van een blogpost over je maatschappelijke stage.

Contactpersoon & aanmelden

Lijkt je dit leuk? Vul het inschrijfformulier op onze website in. Wij nemen na ontvangst contact met je op om een afspraak te maken. Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Sylvia Dumont.

Bereikbaarheid

Het RAR zit op loopafstand van het station in Tiel, aan het J.S. de Jongplein 3.