Lezing Physica

Dr. Eric Mulder, conservator van museum Natura Docet in Denekamp - Dinosauriërs: zijn ze eigenlijk wel uitgestorven?

Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Regionaal Archief Rivierenland, Tiel

stegosaurusHoewel de dinosauriërs leefden van 220 tot 65 miljoen jaar geleden, blijven ze toch mateloos populair. Wie heeft er niet gehoord van T. rex of Jurassic Park? Maar wat weten we eigenlijk van deze tot de verbeelding sprekende dieren: waar leefden ze, hoeveel soorten kennen we, wat aten ze en wat is er nu precies ontdekt?

Hebben dinosauriërs en vogels iets met elkaar te maken? Dino’s legden eieren en vogels doen dat nog steeds. Maar zorgden dino’s ook voor hun jongen en hoe zag hun huid er precies uit? Was die kaal of niet? Zijn er wellicht méér overeenkomsten tussen dino’s en vogels? Was de Tyrannosaurus eigenlijk niet een soort grote nijdige kip? Er wordt altijd gezegd, dat de dinosauriërs 65 miljoen jaar geleden zijn uitgestorven. Maar is dat ook zo?

De verteller van deze avond, dr. Eric Mulder, was reeds eerder bij ons te gast. Hij is paleontoloog en werkt als conservator in museum Natura Docet Wonderryck Twente (Denekamp). Tevens is hij gastdocent evolutionaire ontwikkelingsbiologie bij de University of Twente in Enschede.

Hij zal bovengenoemde vragen bespreken en ook laten zien, hoe vogels hebben leren vliegen; met een verrassing!

De website van Natuurkundig Gezelschap PHYSICA

11-03-2020