Lezing NGV afdeling Betuwe

Fouke Bos - Een ander genealogieprogramma: Centurial

Locatie: Regionale Archief Rivierenland, J.S. de Jongplein 3, Tiel
Aanvang 20.00 uur
Zaal open 19.30 uur
Einde 22.00 uur

Centurial is nieuwe, Nederlandstalige genealogiesoftware. Centurial is bijzonder in de zin dat het, in tegenstelling tot pakketten zoals Aldfaer of MyHeritage Family  Tree Builder, niet alleen gericht is op het vastleggen van de genealogische informatie, maar zeker ook op het vastleggen van de bronnen waaruit deze informatie voortkomt. Centurial is daarmee een op bewijs-gebaseerde genealogiesoftware.
Het gebruikersaantal van Centurial groeit gestaag, onder andere na een blog in 2019 van Bob Coret.
In deze lezing laat Fouke natuurlijk zien wat Centurial is en hoe het werkt, maar hij bespreekt ook uitgebreid de theoretische basis van het genealogisch onderzoek. Hierdoor is het een interessante lezing voor zowel beginnende als doorgewinterde genealogen, en geeft het een interessante kijk op de alledaagse genealogische praktijk.

Let op: Bij het RAR is door de coronamaatregelen plaats voor maximaal 22 mensen. U heeft alleen toegang als u zich vooraf heeft aangemeld via secretaris-BET@ngv.nl. Vermeld hierin uw naam en telefoonnummer. Deze informatie kan in het geval van een eventuele besmetting ook aan het RAR worden doorgegeven. U moet van bezoek afzien bij klachten, zoals koorts, droge hoest, vermoeidheid, keelpijn, diarree, hoofdpijn, verlies van reuk/smaak of pijn in het hele lichaam.

Bij aankomst dient u plaats te nemen op een stoel (jas over de stoel, want de garderobe is dicht) en daar te blijven tot anders wordt gemeld. We houden wel een pauze en er zal koffie/thee beschikbaar zijn. Het toilet is ook beschikbaar.

Aangezien Covid-19 nog niet is uitgewoed en er bij oplopend aantal besmettingen weer beperkingen zullen worden ingevoerd, blijft de kans bestaan dat we op het laatste moment activiteiten moeten afblazen. Houd hiervoor de social media en site van de NGV in de gaten!

17-11-2020