Kranten

Uw zoekacties: Kranten
xKranten

Voordat u gaat zoeken in de kranten en Zaltbommelse almanakken raden wij u aan om de introductiepagina te lezen: http://regionaalarchiefrivierenland.nl/page/205

 

De afbeeldingen van krantenpagina's zijn door OCR tekstueel inhoudelijk doorzoekbaar. De tekst op de krantenpagina's is onderverdeeld in alinea's met 'tekstblokken' en deze worden in deze zoekingang doorzocht.

 

Na zoeken met één of meer zoektermen worden alle alinea's waarin deze voorkomen getoond in het zoekresultaat: deze zijn geel gemarkeerd. In het zoekresultaat wordt naast de thumbnail van krantenpagina de tekst van de betreffende alinea getoond en de gevonden zoektermen zijn hierin geel gemarkeerd.


Na klikken op een alinea met gemarkeerde zoektermen, wordt de krantenpagina getoond in de viewer en wordt ingezoomd op de gemarkeerde alinea zodat de inhoudelijke tekst leesbaar is. In deze viewer zie je links op het scherm een 'strip' met thumbnails van alle krantenpagina's in de betreffende krant.

 

Naast een scan kunt u de pagina ook in tekstweergave bekijken door in het scherm in de informatiebalk bovenaan te klikken op het tweede icoontje. In de mouse-over verschijnt ‘tekst’. U kunt dit tekstbestand selecteren en kopieëren.

Kranten
>
Zoektermen
 
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: zwijgerweg
77 zoekresultaten sorteren op:
weergave:
 
 
Pagina: 1
 
 
thumbnail
KrantenpaginaNieuwe Tielsche Courant, 1935-02-01; 2
Naam krant:
Nieuwe Tielsche Courant
Datum:
1935-02-01
Jaargang:
1935
Pagina:
2
QELDERMAL8MEN Verslag van openbare vergadetiog ran dan raad Dinsdag 29 Januari. Voorzitter de Bnrgeieeeater. Afwezig da Heer J. F. van Boelen. De Voorzitter opent de vergadering en spreekt zijn gebruikelijke nienwjiarerede uit. De Heer Mr. Dr. 9. Kol ff, zijnde het oudste raadslid in jaren, dankt den Voor zitter voor de gelukwensohen tot dan raad gericht en zegt, dat het ook de bedoeling van den raad is met B. en W. zoo prettig mogelijk te blijven samenwerken. De notulen der vergadering van 21 De eember 1934 worden vastgesteld. Besloten wordt tot aankoop van enkele strookjes grond aan den Willem de Zwijgerweg voor verbreeding van dien weg. Goedgekeurd wordt hot aaegaan van een geldleening groot f 30 000, Wordt besloten tot Bsgrootings wijziging. Bij de rondvraag informeert de Heer Versteeg of er van bakker Qrootendorst geen schrijven is ingekomen om verbote ring van den weg bij zijn woning, De Voorzitter hoopt binnenkort ook dtzsn weg te kunnen verbeteren. De Heer van Westrianeo merkt op, dat in Geldermaleen reeds veel bestraat is en spreker vindt, dat Meieren nn ook maer eens aan da b-nrt moet bomen. De Voorzitter zegt, dat de wogen in Meieren door den polder aldaar moeten worden onderhouden, wat den Heor Kolff aanleiding geeft om op te merken, dat de gemeeote zich met den polder in verbiti- ding zou kunnen stellen om het wegen, onderhoud ever te nemen. Natuurlijk moet dan de polder een afkoopsom b-taleo! De Heor Vogelzang merkt op, dat de meeschen in den waan verkeerden, dat de waterleidingslarieven naar beneden waren gegaan, doch in werkelijkheid moesten velen meer betalen. Spreker noemt enkele gevallen op en spreekt er schande van, dat thans ook zolders worden aan geslagen. Spreker stelt voor, dat de ten onrechte geheven gelden tullen worden terugbetaald. De Voorzitter zegt dat de aanslagen zijn in overeenstemming met de bestaande verordening, De Heer van Wijk zou
Gevonden alinea's: 1
 
 
 
 
 
thumbnail
KrantenpaginaTiels(ch)e Courant, 1936-08-28; 3
Naam krant:
Tiels(ch)e Courant
Datum:
1936-08-28
Jaargang:
1936
Pagina:
3
 
 
 
Pagina: 1
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS