8 juni 2018

Gratis bezoekles Oud Papier voor groep 6,7 en 8 van Culemborgse basisscholen

Kruip in de huid van een archivaris. En vraag je af: welke papieren bronnen bewaar ik wel en welke gooi ik weg en waarom?

Het Regionaal Archief Rivierenland heeft een educatief programma samengesteld, waarin leerlingen van groep 6, 7, en 8 zelf kunnen ondervinden hoe lastig de keuzes voor de archivaris soms zijn. Bij de tentoonstelling Oud Papier in het Elisabeth Weeshuis Museum, die het Regionaal Archief Rivierenland en het Culemborgse museum samen organiseren in het kader van Culemborg 700, heeft het Regionaal Archief Rivierenland een speciale, gratis bezoekles ontwikkeld, exclusief voor de Culemborgse basisscholen.

Het educatieproject
De les bestaat uit twee delen: een educatief bezoek aan de tentoonstelling en een opdracht, waarin de leerlingen de rol van archivaris aannemen. Als afsluiting ontvangt iedere leerling een aandenken aan dit bezoek. De les sluit aan bij de kerndoelen 1, 6, 51 en 56 en is gratis te boeken in de periode januari t/m maart 2019.

De tentoonstelling
Voor de tentoonstelling Oud Papier (7-12 2018 t/m 31-3 2019) is uit elke eeuw van de afgelopen 700 jaar een aantal stukken geselecteerd die opvallen vanwege inhoud, formaat of materiaal. Een van de tentoongestelde stukken is het charter met zegels uit 1318 waarin de stadsrechten beschreven worden! Normaal zijn deze stadsrechten niet te zien en worden ze samen met andere archiefstukken bewaard in de depots van het Regionaal Archief Rivierenland te Tiel. 

Aanmelden Aanmelden voor het gratis bezoekles kan nu!

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar educatie@rarivierenland.nl