1 maart 2022

Foto-expositie van Culemborgse fotoclub bij het RAR

Van 8 maart t/m 25 maart is bij ons het fotoproject Mens en Omgeving Anno 2021 te zien met foto's van 16 fotografen van de Culemborgse fotoclub Lek en Licht. De foto's worden na afloop in het archief opgenomen.

Fotografen van de Culemborgse fotoclub Lek en Licht hebben in 2021 het dagelijkse leven en de leefomgeving van Culemborgers in beeld gebracht. Van ondernemende vrouwen, talentvolle jongeren, kunstenaars, mens en hond tot aan plastic afval, stadsgroen en karakteristieke gebouwen. Het is een greep uit de onderwerpen die te zien is tijdens de expositie 'Mens en Omgeving Anno 2021'.

Toen Lek en Licht ons benaderde met de vraag of we een bijdrage wilden leveren aan het fotoproject, waren we gelijk enthousiast. Beelden spreken namelijk altijd aan. We zijn ook blij dat de fotografen die meedoen aan dit project, de foto’s na afloop beschikbaar willen stellen aan het archief. Wij gaan de foto’s en informatie die erbij hoort bewaren en ervoor zorgen dat ze voor iedereen toegankelijk zijn.

Het is uniek dat er zoveel momentopnames worden gemaakt. Zo kunnen mensen later altijd terugkijken hoe het er in deze tijd, op deze plek heeft uitgezien. De expositie biedt een andere kijk, mooie beelden en onverwachtse momenten. Een plezier om naar te kijken. Het is ‘een archief voor mensen die nog niet zijn geboren’. Iedereen is van harte welkom om de expo tijdens onze openingstijden gratis te komen bekijken!