Archieven

 

Uw zoekacties: Kranten

Kranten

 

Let op: een deel van de gedigitaliseerde kranten- en tijdschriftencollectie is vanwege auteursrechtelijke beperkingen (70 jaar) alleen digitaal ter inzage en doorzoekbaar op onze studiezaal.

 
 

Zoeken in kranten

Voordat je gaat zoeken in de bibliotheek, raden wij je aan om de pagina te lezen over onze krantencollectie: https://regionaalarchiefrivierenland.nl/krantencollectie

Uitgebreide hulp bij het zoeken, vind je op https://regionaalarchiefrivierenland.nl/media/zoekwijzer_3_kranten.pdf

Eenvoudig zoeken
In de bovenste groene balk zie je een zoekveld. Hier kun je trefwoorden invullen waarop je zoekt in alle beschrijvingsvelden in de krantencollectie. Je kunt hier bijvoorbeeld zoeken op plaatsnaam of trefwoord. 

Wildcards kunnen het zoeken makkelijker maken. De meest gebruikte wildcards zijn:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoek je naar woorden die op elkaar lijken.

Kun je niet vinden wat je zoekt, dan betekent dat nog niet altijd dat we het niet hebben. Neem dan contact op met onze studiezaal! 0344 612 230 of https://regionaalarchiefrivierenland.nl/vraag-over-archiefonderzoek

Uitgebreid zoeken
Klik op de knop ‘Uitgebreid zoeken’ aan de rechterkant en er opent een extra zoekvenster. In dit venster vind je het veld ’Periode’.

Filters
Je kunt de zoekresultaten ook beperken door de filters te gebruiken in de groene balk onder het zoekveld ‘Alle Velden’. De filters zijn: ‘Naam krant’ en ‘Jaargang’.

Zoekresultaten
Als je alle zoekcriteria hebt bepaald, klik je op de knop ‘Zoek’. Je kunt de zoekresultaten oplopend of aflopend sorteren op datum of laatste wijziging.

Filter: 1891x
beacon
1  zoekresultaat
sorteren op:
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Krantenpagina
Nieuwe Tielsche Courant, 1891-12-16; p. 2
Naam krant:
Nieuwe Tielsche Courant
Datum:
1891-12-16
Jaargang:
1891
Pagina:
2
— Bij een winkelier in schoenen en laar zen op de Voorstraat te Utrecht, vervoegde zich dezer dagen een net gekleed poreoon , voorgevende huisknecht bij een bekende fa milie te wezen , en door deze te zijn gezon den , om eenige paren heeren bottines op zicht te halen. Do winkelier , den hem genoemden naam goed kennende , maakte dan ook geeite be denkingen en gaf den knecht de verlangde bottines mede , die beloofde binnen een paar dagen antwoord te zullen brengen. Toen er echter na verloop van een week nog geen antwoord was gekomen , kreeg hij kwaad vermoeden , stelde een onderzoek in en kwam toen tot de minder aangename ontdekking, dat hij met een slimmen oplich ter te doen had gehad. Wie deze echter was, kwam hij eerst later te weten , toen hij de zen toevallig ontmoette, zonder door hem te worden herkend , en zoolang achtervolgde tot hij een politieagent zag , die den pseudo huisknecht op zijne aanwijzing arresteerde. Aan het politiebureau gekomen , bleek de man G-, de B. genaamd en kleermaker van beroep te zijn, terwijl hij, nadat de schoe nen, die hij droeg, door den winkelier als diens eigendom waren herkend geworden, al spoedig bekende het hom ten laste gelegde feit te hebben gepleegd, omdat hij geen schoenen meer had en niemand hem wilde crediteeren. Voorts had hij meer dan eea paar op zicht gevraagd , omdat men anders terstond argwaan zon hebben gekregen. — De koster te Herkenbosch kreeg als St. Nicolaas-surprise een zilveren remontoir , dat met de volgende dichtregels hem werd toegezonden : Nu opgepast en goed gelet, Dat gij deze klok niet op elf uren zet, Tien jaar garantie van Sinterklaas Dat is toch zeker wel de baas. Een feit, dat onlangs plaats had, staat hiermede in verband. Eenige personen na melijk werden bekeurd, omdat zij na 11 uren in de herberg werden bevonden. Toen zij reeds de herberg hadden verlaten, sloeg de kerkklok pas elf.
Gevonden alinea's: 1