Archieven

 

Uw zoekacties: Kranten

Kranten

 

Let op: een deel van de gedigitaliseerde kranten- en tijdschriftencollectie is vanwege auteursrechtelijke beperkingen (70 jaar) alleen digitaal ter inzage en doorzoekbaar op onze studiezaal.

 
 

Zoeken in kranten

Voordat je gaat zoeken in de bibliotheek, raden wij je aan om de pagina te lezen over onze krantencollectie: https://regionaalarchiefrivierenland.nl/krantencollectie

Uitgebreide hulp bij het zoeken, vind je op https://regionaalarchiefrivierenland.nl/media/zoekwijzer_3_kranten.pdf

Eenvoudig zoeken
In de bovenste groene balk zie je een zoekveld. Hier kun je trefwoorden invullen waarop je zoekt in alle beschrijvingsvelden in de krantencollectie. Je kunt hier bijvoorbeeld zoeken op plaatsnaam of trefwoord. 

Wildcards kunnen het zoeken makkelijker maken. De meest gebruikte wildcards zijn:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoek je naar woorden die op elkaar lijken.

Kun je niet vinden wat je zoekt, dan betekent dat nog niet altijd dat we het niet hebben. Neem dan contact op met onze studiezaal! 0344 612 230 of https://regionaalarchiefrivierenland.nl/vraag-over-archiefonderzoek

Uitgebreid zoeken
Klik op de knop ‘Uitgebreid zoeken’ aan de rechterkant en er opent een extra zoekvenster. In dit venster vind je het veld ’Periode’.

Filters
Je kunt de zoekresultaten ook beperken door de filters te gebruiken in de groene balk onder het zoekveld ‘Alle Velden’. De filters zijn: ‘Naam krant’ en ‘Jaargang’.

Zoekresultaten
Als je alle zoekcriteria hebt bepaald, klik je op de knop ‘Zoek’. Je kunt de zoekresultaten oplopend of aflopend sorteren op datum of laatste wijziging.

beacon
1  zoekresultaat
sorteren op:
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Krantenpagina
De Schijnwerper, 1958-05-01; p. 2
Naam krant:
De Schijnwerper
Datum:
1958-05-01
Jaargang:
1958
Pagina:
2
dat is nog geen 4%. Wel heeft de overheid nog meer hulp geboden door Borgstellings- fonds en Waarborg-Instituut, doch hiervan (ƒ 1.2 miljoen) draagt de tuinder de volledige last. Uit dit alles blijkt, dat de Bommeler¬ waardse tuinbouw (gelukkig) 75% zelf heeft geïnvesteerd, natuurlijk door middel van ban¬ ken en particuliere hulp. Nemen wij nu aan, dat een aanzienlijk deel van de financiële hulp door de overheid werd aangewend voor de twee complexen ,,De Ketel" en „De Ingh". dan kan gevoeglijk het sprookje ver¬ vallen dat de grote Sinterklaas (het Rijk) nog steeds met milde hand geld om zich heen strooit. Gelukkig is dit niet zo, want hoezeer wij het ook toejuichen, dat verbetering van de tuinbouw mogelijk is, nog altijd is het de zelfwerkzaamheid, die ook wij het hoogste noteren. Ook om andere redenen is het goed eens kennis te nemen van wat de directeur generaal van de landbouw, ir. Van der Plas- sche. in dit verband in zijn rede opmerkte. Hij wees er op. dat de Bommelerwaard een moeilijke tijd achter de rug heeft, een tijd. die voor sommigen wel eens aanleiding was te beweren, dat die Bommelerwaard het toch niet zou redden. Hip achtte het niet denkbeel¬ dig dat de zich snel wijzigende structuur voor een streek als de onze goede kansen voor de tuinbouw met zich brengt. Natuurlijk geen ongebreidelde uitbreiding, maar de behoefte aan een ander voedselpakket, het gunstige klimaat, de goede transportmogelijkheden. een prima veilingswezen e.d. zullen zeker ervaren kwekers een bestaan in de tuinbouw beloven. Een en ander zal in het kader van de P.B.O. op een gezonde wijze dienen te worden bevorderd, gezond in opzet, econo¬ misch verantwoord, doch nimmer geleid door sociale overwegingen. Er zijn zeker moge¬ lijkheden. Zich door angst te laten leiden is onjuist, want niet zelden komt het voor, dat door een tekort aan bepaalde produkten deze ook niet „in de mond komen", waardoor de vraag verder daalt. Die dalende vraag doet de voortbrenging verder ineenschrompelen. Tenslot
Gevonden alinea's: 1