Alle bestanden

Uw zoekacties: De voorstelling op dit borduurpatroon bestaat uit twee paard...
xBeeldbank

Eenvoudig zoeken

U zoekt in de beeldbank door bovenaan de pagina het zoekformulier te gebruiken.

In het veld 'Alle velden' (ofwel eenvoudig zoeken) zoekt u in alle beschrijvingsvelden van alle collecties. U kunt hier bijvoorbeeld zoeken op tekstonderdeel, persoonsnaam, plaatsnaam, etc. Bevestig het zoeken, door op de knop 'zoek' te klikken.

 

Uitgebreid zoeken

Er kan ook een uitgebreide zoekopdracht worden uitgevoerd, hiermee zoekt u specifieker per collectie(s). Uitgebreid zoeken biedt u de mogelijkheid om te zoeken op plaatsnaam, straatnaam, soort afbeelding, periode en er kan in alle velden worden gezocht (vrije zoekmogelijkheid).

Het keuzelijstje 'Soort afbeelding' geeft u de keuze naar welk soort afbeelding u wilt zoeken: Foto, Portretfoto of Prentbriefkaart. Bevestig het zoeken, door op de knop 'zoek' te klikken.

 

Verdere mogelijkheden

U kunt uw zoekresultaten verfijnen door in de rechter kolom het gewenste filter te selecteren, onder het kopje 'Verfijnen op'. U dient hiervoor wel eerst een zoekopdracht uitgevoerd te hebben omdat de filters, zoals maker/uitgever/plaats/etc., zijn samengesteld uit waarden van uw zoekresultaten.

De zoekresultaten kunnen worden gesorteerd middels het keuzelijstje achter het kopje 'sorteren op', dat onder het zoekformulier is geplaatst. U kunt kiezen uit laatst gewijzigd, plaatsnaam, straatnaam en datering. Tevens kunt u deze laten oplopen of aflopen.

 

Beeldbank
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Erfgoedstuk
Borduurpatroon
5237 De voorstelling op dit borduurpatroon bestaat uit twee paardenhoofden: 1.een wit paardehoofd; 2. een bruin paardehoofd, [1828-1888]
Plaats van uitgave:
Berlijn
Formaat:
210 x 145
Patroonnummer:
14,774
Expoitatie:
Beschikbaar gesteld door Stichting Vrienden van het Regionaal Archief Rivierenland
Hoogte papier in mm:
145
Datering:
[1828-1888]
Materiaal:
1 borduurpatroon
Breedte papier in mm:
210
Naam uitgever:
Hertz & Wegener
Onderwerp:
Dieren
Techniek:
met de hand ingekleurd
Kleur:
kleur
Kleur papier:
grijsblauw
Hoogte patroonraster:
70
Breedte patroonraster:
131
Materiële staat:
de staat van dit borduurpatroon is zeer matig, de verf is goed aangebracht op het raster, maar de verf is erg sleets en beschadigd
Opmerking:
De voorstelling is ingekleurd op een gedrukt raster. Onder de verf zijn de kleurtekens te zien. Het patroonmotief van motief 1. is 60 ruitjes hoog en 60 ruitjes breed. Het patroonmotief van 2. is 50 ruitjes breed en 60 ruitjes hoog. Het patroon is op karton gezet (waarschijnlijk bestemd voor de verhuur). Onderaan staat: Hertz & Wegener in Berlin. Onderaan staan links en rechts twee stempels van Ludwig Schorlemmer Nürnberg (verkoopfirma). Bovenaan zit een scheur in het papier. Achterop zitten de resten van plakstroken en twee stempels van dezelfde firma. Met potlood staat er S8
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS