Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van de Anti-Revolutionaire Kiesvereniging Nederland ...
3294 Archief van de Anti-Revolutionaire Kiesvereniging Nederland en Oranje te Well-Ammerzoden, 1919 - 1973
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
De Anti-Revolutionaire Kiesvereniging 'Nederland en Oranje' te Well - Ammerzoden is opgericht in 1919. De in de ledenvergadering van 5 februari 1919 vastgestelde statuten werden ondertekend door J. Mans (voorzitter), A. v.d. Graft (secretaris), A. Bouman (penningmeester), A. Bok (vice-voorzitter), N. van Loon (2e penningmeester), W. van Loon (2e secretaris) en W. Vos (bibliothecaris). De verdere leden van het eerste uur, genoemd in het verslag van de oprichting, waren: D. van de Werken, H. Struijk, J.C. van Ooijen, A. van Leeuwen, J. Vos, A. Mombergen en J. van Heijkop. Het aantal leden bleef in de loop der tijd zeer beperkt en kwam, voor zover uit de bewaard gebleven stukken blijkt, nooit boven de zestien.
De laatste stukken dateren uit 1972, maar wanneer de vereniging exact werd opgeheven blijkt niet uit de stukken in dit archief. Landelijk is het Christen Democratisch Appel (CDA) waarin de drie oude Christelijke partijen (de Christelijk-Histotrische Unie (CHU), de Anti Revolutionaire Partij (ARP) en de Katholieke Volkspartij (KVP)) opgingen officieel opgericht op 11 oktober 1980.
Het archiefje, dat ca. 0,06 meter beslaat, is zeker incompleet. Het werd in februari 2012 aan het streekarchief geschonken door de heer E. van Lopik uit Ammerzoden. Aan de openbaarheid zijn geen beperkingen gesteld.
Februari 2012, J.J.A. Buylinckx.
Kenmerken
Datering:
1919 - 1973
Plaats:
Well, Ammerzoden
Taal:
Nederlands
Dekking in tijd:
1919 - 1973
Verversingsgraad:
onregelmatig
Omvang in meters:
0,12
Gemeente:
Maasdriel
Locatie:
Well, Ammerzoden
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS