Alle bestanden

Uw zoekacties: Archief van tinbewerker Frans Horstink te Tiel, 1890 - 2004
x1260 Archief van tinbewerker Frans Horstink te Tiel, 1890 - 2004
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

1260 Archief van tinbewerker Frans Horstink te Tiel, 1890 - 2004
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Inleiding
De heer F.J.H. (Frans) Horstink, geboren 22 maart 1934 was werknemer bij de fa. Daalderop van 1948 tot 1981. Hij was daar prototypebouwer in de afdeling ontwikkeling.
Daarna begon hij een eigen tingietersbedrijf en -forceerderij in de Meeslaan te Tiel onder de naam " 't Ambacht F.J.H.H. "De Blaecker". In 1985 verhuisde het bedrijf naar het Molenstraatje waar ook een winkel was gevestigd.
Hij overleed onverwacht op 18 oktober 1990 na een vakantie in Portugal. Na zijn overlijden hebben zijn vrouw Anneke Horsting en hun dochter Trudie met enige hulp het bedrijf tot nog enige tijd voortgezet. De winkel sloot in 2004.

Enige tijd na het overlijden van Frans Horstink schonken de nabestaanden de een hoeveelheid documenten aan het RAR. Deze zijn beschreven onder de rubrieken Stukken betreffende Daalderop. De documenten zijn door Frans Horstink voornamelijk tijdens zijn werkperiode bij de fa. Daalderop bijeengebracht.
Door zijn weduwe zijn enkele persoonlijke documenten en wat documentatie over het eigen tinwinkeltje bijgevoegd, nadat dit was verkocht. Deze zijn ondergebracht in de rubriek Persoonlijke stukken.
In 2014 zijn de stukken overgedragen over het eigen bedrijf van Frans Horstink in de Meeslaan, later het Molenlaantje in Tiel. Deze zijn ondergebracht in de rubriek Stukken betreffende het eigen bedrijf 'De Blaecker'.
In de gemeentelijke prentverzameling zijn enkele tientallen groot formaat glasnegatieven aanwezig, gemaakt van verlichtingsarmaturen ten behoeve van een uit te geven catalogus. Deze werden geschonken door de vormgever Michiel Warbroek en zullen afkomstig zijn uit het bedrijfsarchief van de fa. Daalderop.
In het Streekmuseum zijn door mevrouw Horstink een aantal catalogi afgegeven t.b.v. de collectie welke al eerder door haar bij de archiefdienst was gedeponeerd. Deze zijn echter nooit aan de archiefdienst overgedragen.
De collectie is openbaar. Enkele magazijnoverzichten die geen relevante informatie bevatten, zijn vernietigd.
De inventarisnummers 141 en 142 zijn in december 2016 ontvangen van mevrouw Anna Horstink-Klaassen (weduwe van F.J. Horstink)
December 2006.
W.V.
Kenmerken
Datering:
1890 - 2004
Plaats:
Tiel
Taal:
Nederlands
Verversingsgraad:
onregelmatig
Dekking in tijd:
1890 - 2004
Omvang in meters:
1
Openbaarheid:
onbeperkt
Toegangstitel:
Inventaris van de documentatiecollectie van F.J.H. Horstink, m.b.t. de metaalwarenfabriek Daalderop te Tiel, 1922-1993, W. Veerman, Tiel, 2007
Gemeente:
Tiel
Locatie:
Tiel
Licentie:
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS