Archieven

 

Uw zoekacties: Archief van Lies Veenhoven, illustratrice, 1930 - 1996

0260 Archief van Lies Veenhoven, illustratrice, 1930 - 1996

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiƫrarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiƫrarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1.1. Personalia
0260 Archief van Lies Veenhoven, illustratrice, 1930 - 1996
1. Inleiding
1.1.
Personalia
Lies Veenhoven werd geboren in het Overijsselse Hengelo op 1 mei 1919, als dochter van vader Lukas Veenhoven, geboren op 12 augustus 1874 te Wildervank en moeder Anna Wilhelmina van Mourik, geboren op 31 mei 1887 te Tiel. Lies bleef het enige kind van het echtpaar Veenhoven. Haar vader was eerst in Elburg en later in Hengelo gemeentesecretaris.
Het gezin werd door de oorlogshandelingen van de Tweede Wereldoorlog gedwongen uit Hengelo te vertrekken. Na een kort verblijf in Maurik konden ze in september 1943 verhuizen naar Tiel, waar men hartelijk opgenomen werd in het huis van H.C.(Henk) van Mourik en diens vrouw, de uit Tiel afkomstige J.B. Stout, (tante Nan). Hij was een broer van de moeder van Lies, wonend aan Prinses Beatrixlaan. 'Oom Henk' was een gepensioneerde leraar aan de Openbare MULO en een gewaardeerd impressionistische kunstschilder, die standvastig werkte in de trant van de Haagse en Renkumse School.
Lies huwde op 23 december 1953 te Tiel met Gerrit Jan Willem (Gerrit) ter Horst, die op 11 augustus 1927 te Zoelen werd geboren. Lies overleed te Tiel op 15 november 2001, nadat haar man ruim drie jaar eerder op 13 juli 1998 te Tiel onverwacht overleden was.
Lies was een vriendelijke en alom gerespecteerde en gewaardeerde persoonlijkheid, die moeilijk nee kon zeggen en zeker geen zakelijk inzicht had, waardoor in sommige opzichten van haar vriendelijkheid wel eens misbruik werd gemaakt.
1.2. Jeugd en studie
1.3. Werk
1.4. Collectie
1.5. Aanwijzingen voor de gebruiker
Catalogus/inventaris

Kenmerken

Status toegang:
Definitieve toegang / toegang afgerond
Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Openbaarheid:
Onbeperkt
Omvang in meters:
4,40
Categorie: