Archieven

 

Uw zoekacties: Bevolkingsregister gemeente Wadenoijen 1870-1880 (dorp Drumpt)

2562 Archief van de Stichting Bejaardenzorg Heukelum, 1976 - 1985

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Context
Institutionele geschiedenis / Biografie
2562 Archief van de Stichting Bejaardenzorg Heukelum, 1976 - 1985
Inleiding
Context
Institutionele geschiedenis / Biografie
In 1970 benaderde de voormalige gemeente Heukelum de besturen van de afdelingen van het Groene Kruis te Heukelum en Spijk en de kerkenraden van de hervormde gemeenten te Heukelum en Spijk en de gereformeerde kerk te Spijk met de vraag of men bereid was deel te nemen in de Stichting Bejaardenzorg Heukelum. Aanleiding tot deze vraag was de bouw van een complex bejaardenwoningen in Heukelum, waarbij tevens een dienstverleningscentrum en het wijkgebouw van het Groene Kruis was beoogd. Met het zogenaamde dienstverleningscentrum wilde men de bejaarden in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Naast vertegenwoordigers van deze instellingen bestond het algemeen bestuur van de stichting, benoemde de gemeenteraad twee bestuursleden, waarvan een raadslid en werd tenslotte ook vanuit het college van burgemeester en wethouders een bestuurslid gekozen.
In 1995 was herziening van de statuten noodzakelijk geworden, onder meer door het opgaan van de gemeente Heukelum in de gemeente Lingewaal. Tegelijkertijd werd de naam gewijzigd in Stichting Woongebouw Leyenburg.
Erfgoedstuk

Kenmerken

Verversingsgraad:
onregelmatig
Taal:
Nederlands
Omvang in meters:
0,5
Toegangstitel:
Inventaris van het archief van de Stichting Bejaardenzorg te Heukelum