Webwinkel

U bent tijdens .openingstijden (dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur) welkom in de archiefwinkel bij de balie van Regionaal Archief Rivierenland aan het J.S. de Jongplein 3 te Tiel. Bij het archief zijn recente, maar ook oudere lokale en regionale historische uitgaven verkrijgbaar.

Het Regionaal Archief Rivierenland geeft zelf zo nu en dan publicaties uit. Het aanbod is divers, maar altijd gerelateerd aan de geschiedenis en de bewoners van de regio. Via het bestelformulier op deze website kunt u enkele, meer recente uitgaven bestellen. Deze worden u dan toegezonden. Houdt u daarbij wel rekening met verzend- en administratiekosten.

Pas verschenen: Rivierenland 40-45

Rivierenland 40-45 is een beeldverhaal over de gebeurtenissen tijdens vijf bewogen jaren, geschreven door Sil van Doornmalen. Aan de hand van bijna 150 foto’s wordt een beeld geschetst van oorlog en dagelijks leven in een zwaar getroffen gebied. Veel foto’s in het boek zijn nooit eerder gepubliceerd. Naast foto’s afkomstig uit de rijke collectie van het Regionaal Archief Rivierenland en erfgoedinstellingen in binnen- en buitenland, zijn ook unieke en onbekende opnamen opgenomen uit particulier bezit. Mede door die inbreng is het verhaal van de oorlog, zoals beleefd door de inwoners van Rivierenland, nog ‘tastbaarder’ geworden.

Het gebonden boek, op groot formaat, is verkrijgbaar voor slechts € 24,95.

Blader door het boek op: WBooks-Rivierenland